Iš rankdarbių skrynios

2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

troškinti kopūstai

ir nieko čia stebuklingo, bet pati visai nesenai išmėginau šį patiekaliuką ir visai nesupratau kodėl jis per rūgštus ne toks kokį pagamina mama... taip vis bandant ir tobulinant receptėlį dabar išsitroškinu labai skanius kopūstukus ;)

o darau vat šitaip va ir va kaip :)



jei kopūstai rūgštūs juos būtinai reikia nuplauti, jei ne užtenka tik gerai nuspausti, tuomet užpilti dvi ar tris stiklines vandens, kad kopūstus apsemtų, įpilti kelis šaukštus aliejaus ir kelis šaukštus pomidorų padažo, keli lauro lapai, geras šaukštas cukraus, man dažniausiai trūksta druskytės, bet čia jau reikia ragauti ir įdėti pabaigoje jei tikai trūksta.

tada uždengiam, liepsna prisukam iki minimumo ir kol nusiskutam bulves kopūstukai troškinas, maždaug pusvalandį tada ragaujam, kopūstai turi būti minkšti bet neištižę, paskaninam trūkstamais skoniais, pagal norą dedame dešreles pjaustytas ar cielas, rūkytas ar ne...čia jau skonio reikalas ;) man skanu ir vieni kopūstai, bet gi vyrų karalystė mano namuos ;) tad mėsa pas mus būtinas atributas :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą