Iš rankdarbių skrynios

2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis

tilapijos filė su daržovėmis


gražus pirmadienio rytas vėl kviečia rašyti ir nors taip priminti apie save ;) šiandien startuosiu su žuvimi, kuri skani, bet nesubalansuota sotiems vyro pietums :DDD kaip supratote po tokių pietų mano vyras ėjo į šaldytuvą ieškoti bryzo lašinių ir taip numalšinti alkį ;) nu smagu, kad mes su vaikais sukirtome po porciją ir smagiai pavakarojome prie miesto eglės ;)

taigi dabar apie žuvį, pasirodo šviežia žuvis ne tik, kad brangi, bet dar jos ir nėra nes užšalo tinklai Kauno mariose tai teko mėgautis šaldyta tilapijos file, nu man ji labai patiko, nes nėra ašakų kas labai svarbu kaip nori valgyti kartu su šeima, o ne po to kaip jau visi pavalgę, nors turiu pasakyti, kad šamo file, nu tą kur augina tuose nuotekų vamzdžiuose, man skanesnė :) nežinau ar Jūs žiūrite tas laidas, ar jos paveikia Jūsų stalo turinį, bet mane tai juokas ima kaip žmogus viską išdėjęs į šuns dienas pats kerta visą tą šlamštą :D

niu viskas beliatristiką baigiu ir keliauju prie esmės

reikės:
žuvies (naudojau tilapijos file);
didelio svogūno;
kelių morkų;
paprikos;
pomidoro;
prieskonių pagal skonį (užtenka ir druskos su pipirais);
marinatui:
česnako skiltelė,
citrinos sulčių pora šaukštų;
rozmarino šakelė;
druskos;
šaukštas aliejaus;

marinatui skirtus produktus sumaišome ir įtriname jais žuvį, kuo žuvis ilgiau pastovės tuo bus aromatingesnė ir dings tas specifinis skonis (dumblo), geriausiai palikti nakčiai, bet tinka ir pora valandų ;) tiesa rozmariną galima keisti kmynais jie taip pat sutraukia tą dumblo prieskonį ;)

tada smulkiname daržoves ir dirbame toliau :)
pasikepiname smulkintą svogūną bei tarkuotas morkas;
pabaigoje sudedame paprikas;
daržovėms suminkštėjus imame kepimo indą ir dedame daržoves į dugną (šioje vietoje aš kartais uždedu šaukštą kitą majonezo) ant jų dėstome žuvį tada ant viršaus dedame pjaustytą pomidorą (aš mėgstu naudoti be odelės tad pradžiai blanširuoju). Tada uždengiame folija ir dedame į orkaitę 20-25min.

tilapijos filė kainuoja apie 13lt. už 6 gabaliukus sumokėjau nepilnai 9 lt.
kol orkaitėje kepa žuvytė išsiverdame ryžių;)

8 komentarai:

  1. Man ypač patiko pastebėjimas apie tas baisias laidas, po kurių belieka tik mesti tą nesveiką įprotį valgyti :D Šaunus receptukas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad kažkam gražus pirmadienio vyras yra įkvėpimo šaltinis :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip cia pasakyti tiksliau :) kas galvoj tas ir ant liezuvio :D jei galvoji apie vyrus tai kur cia ta ryta izvelgti :DDD aciu S uz smagu komentara

    Gintare, tikrai taip ir gaunas, kad reikia mesti ta iproti valgyti ale kaip tai padaryti?! gal bus kas toks gudras ir atras,bet ne nzn ar noreciau gyventi nevalgydama, juk tai taip malonu, valgyti ir gaminti gaminti ir valgyti, ech...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tetrūksta dar vienos laidos apie oro užterštumą ir ne tik negalėsim nieko valgyt, gert, bet ir kvėpuot.

    AtsakytiPanaikinti
  5. jauciu apie oro tarsa pirmiausiai pradejo kalbeti :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gali būti, nestebiu aš jų. Pasakoja tai, ką jau prieš keletą metų esu perskaičiuose užsienietiškuose šaltiniuose. Viskas pavėluotai ateina juk pas mus. Tik įdomu kuo laidos vedėja gyva? Juk viskas taip nuodinga

    AtsakytiPanaikinti
  7. Receptas išbandytas per atostogas, tikrai skenu ir nesudėtinga ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. liuks kad patiko? S o kokia zuvi rinkaisi? tilapija ar kokia kita?

    AtsakytiPanaikinti