Iš rankdarbių skrynios

2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

sausainėliai kvepiantys vaikyste

sveiki visi po švenčių, tikiu, kad visi sutikote kalėdų senį jei ne tiesiogiai tai bent dovanas gavote ;) taip pat tikiuosi niekur nelikote užpustyti, pasiekėte visus artimuosius, jei ne tiesiogiai tai bent telefono skambučiais, sms žinutėmis ar laiškais ;)

o kadangi vienom šventėm pasibaigus imame laukti kitų, tai įdėsiu puikių mažučiukų sausainėlių receptuką ;) jie puikiai tiks tiek prie šventinio stalo tiek prie kasdieninės arbatos ar kavos puodelio. šįkart net su keliomis iliustracinėmis nuotraukomis ;)
taigi reikės:
200 g varškės;
200 g sviesto;
200 g miltų;
2 kiaušinio tryniai;
0,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių;

maždaug puse stiklinės cukraus;

esmė ta, kad viską dedame lygiom dalim, jei varškės pokelis 175 g. tai tiek dedame ir sviesto bei miltų ;) jei daugiau tai visko taip pat daugiau iš šios porcijos išeina pilna skardelė sausainiukų tad jei norite kad jų užtektų kiek ilgiau daryti siūlyčiau iš dvigubos porcijos ;)

mano vyras varškės nevalgo tai aš kad jį apgauti varškę pertrinu per sieteli arba tiesiog blenderiu kartu su sviestu ir kiaušinio tryniais iš kart, tada įmaišau miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išminkau, tešla turi būti minkoma, bus šiek tiek lipni, bet tam mes ją dėsime į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

tada imame iš šaldytuvo ir kočiojame laštą ant jo spaudžiame nedidelius apskritimus:


tada tuos rutuliukus vilgome į cukrų visa plokštuma:

lenkiame per puse ir vėl į cukrų:

tada dar per pusę ir vėl į cukrų:

o tada jau į skardelę:


kepame 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 12-15 min. kol bus gražūs auksaspalviai, ištraukus iš orkaitės nuimti nuo kepimo popieriaus kol šilti.

tikrai verti to sugaišto laiko, man pasisekė kad turiu pagalbininkus tik va tą cukrų labai sunku pamatuoti kiek papuolė ant sausainių kiek į burnas :D

sausainėliai tikrai nebrangūs ypač jei rasite pigesnės varškės ir sviesto ;) sviestas tinka ir tas pigus ir skirtas kepiniams.

4 komentarai:

  1. Kaip aš norėčiau dabar nors vieno tokios sausainuko...

    AtsakytiPanaikinti
  2. uch kokie smagūs sausainukai :), įdomu kaip atrodo iškepę... gal pabandyti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. merginos, tikrai verti pabandyti ;) taip staigiai dingo, kad net nespėjau padaryti nuotraukytės iškepusių, nespėjau paslėpti :D

    o atrodo tai taip kaip dar nekepti tik gražiai auksiniai su cukriuko granulytėm ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. jau kelios dienos galvoj mintis sukas situ sausainiu kepimui bet kol saldytuve riogso tortas ir laukia buti suvalgomas negaliu nieko daryti daugiau :D

    AtsakytiPanaikinti