Iš rankdarbių skrynios

2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

kmynų ir medaus gira


ar jus jau užvaldė švenčių maratonas ir nuolatinis lėkimas, ieškojimas kažko kas nudžiugintų artimą... manęs dar nepasiekė ši būsena ir labai tuo džiaugiuosi, džiaugiuosi ramiu žiemos šaltuku ir eilinėmis dienomis :) linkiu ir jums ramybės ir šiltų vakarų ;)

turėjau iš kaimo medaus bidonėlį tai gramdžiau gramdžiau kol jame liko tik "apaugusios" sienelės tad nutariau padaryti giros ir taip sunaudoti medaus likučius;)
siūlau pasivaišinti gira, kuri pranoko mūsų lūkesčius, vaikai patenkinti, kad gali gerti "alų" gi net putoja, o mes su vyru džiaugiamės naujai atrastu puikiu skoniu ;) ačiū tariu "nuo iki" už recepto idėją ;)
taigi orginalus receptas:
2,5 l. vandens;
0,5kg medaus;
120 ml. citrinos sulčių;
60g. kmynų
4 šaukštai cukraus;
15g. šviežių mielių;

mano versija ir eiga:
pusvalandžiui užplikome kmynus (aš naudojau 4valgomus šaukštus);
tada nupilame tą vandenuką, užpilame nauju ir verdame kol nebus kartus vandenukas kuriame verda kmynai (aš užpyliau 3,5l vandens);
nukošiame ir nešame į balkoną atvėsinti ;)
tuo tarpu į mieles supilame cukrų (dėjau tik 2arbat. šaukštelius);
kaip vandeniukas (kmynu arbatėlė) atvėso supilame mieles ir dedame medų(aš dėjau kokius 5-7 valgomus šaukštus) bei citrinos sultis( pyliau pora šaukštų citrinos sulčių);
viską pastatome šiltai po paros nugraibome putas,ir dar paliekame 8-12val.
o tada jau galime pilstyti į butelius ir laikyti šaltai, mes tiesa sakant to šaltai net nesulaukėm, nes viskas pradingo akimirksniu :)

skonis labai lengvas ir gaivinantis ;)

2 komentarai:

  1. na taip ilgai laukiau ir sulaukiau nors tiesa pasakius tikejau tos tokios tradicines giros paprastesniam variante :DDD bet tokia netradicine taip suintrigavo pagaminti kol dar ne visas medus is namu isgaravo:D aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš vis Tave nuviliu... nu viskas reiks pult taisyt padėtį, bet šita tikrai gera, pamėgink, tikiuosi patiks, nors vakar vyro brolis sakė, nu taip skaniai gerias, bet taip medus jaučias, jis mat medaus nemėgsta :D

    AtsakytiPanaikinti