2010 m. gruodžio 3 d., penktadienis
bulvių gruzdukai su silke ir sūriu
nu kad jau penktadienis ir aš turbūt visai nebe paslaptis, kad labai mėgstu alų, beje jei dar yra tokių fanų ir šiek tiek manjakų tai dabar "iki" parduotuvėje (iki 12 mėn. 14 d.) yra baltijos alaus pakuotė su beprotiškai gražia taure ;)
nu o dabar apie gruzdukus:)
3-4, virtų bulvių, jei nuo vakar pietų liko bulvių bus kur jas sunaudoti ;)
1 silkės file;
2-4 šaukštai fermentinio sūrio;
1-3 šaukštai miltų (tai priklauso nuo bulvių krakmolingumo);
aliejaus kepti
taigi bulves silkę ir sūrį malame kelis kart mėsmale, įdedame miltų išminkome, masė turi gautis tvirta, kad galima būtų sukti rutuliukus tada juos metame į karštą aliejų ir laukiame kol apskrus ;)
išėmus nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir palaukiame kol šiek tiek pravės;)
vat ir viskas, valgome su grietininiu padažiuku ;) užgeriame alumi, aišku tiks ir vynas ir net kažkas stipriau ;)
kaina tikrai prieinama nedidelis bliudžiukas atsieis apie 2lt. nes daug nėr ko prisidaryt, aliejuje virti nesveika, bet labai norisi ir skaniai valgosi ir su silke ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
oj kaip aš tave suprantu :)) ir dėl alaus, ir dėl tokio patiekalo..
AtsakytiPanaikintiačiū, kaip smagu būti suprastai :) Rūtuliuk, kažkur prapuolusi esi, tavo blog'e ir labai šaunių receptų yra su rutuliukais ir ne tik ;)
AtsakytiPanaikintiOi, Eglut, koki bloga aptikau ! Man artima siela! As irgi laaaabai megstu alu, man jis gerimas nr. 1. Smagu sutikt dar moteriskos lyties atstove, kuri geria ir megsta alu, nes kartais jauciuos kai balta varna. Ir siaip kiek gerimu receptu cia radau! Bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Kristina, kad užsukai ir smagu, kad radai kažką įdomaus, o dėl tos varnos tai labai tave suprantu, nes man taip dažnai būna -panele, gal vyno?
AtsakytiPanaikinti-o gal alaus būtų galima? :)
toks dialogas dažnas būna kažkur nuėjus, jei aišku išdrįstu priešintis miniai :DDD
o koki blog'ą radai? papasakok, o jei kokį gėrimėlį išmėginsi būtinai pasidalink kaip patiko ;)