net nustebau pamačiusi kiek laiko nieko naujo nerašiau...o kaip pamačiau tai dar sunkiau tapo parašyti kažką ir vis tempiu dieną po dienos dar ne šiandien dar ne šiandien, o vat šiandien sakau imsiu ir parašysiu :)
užsiėmus esu visu kuo tik ne maisto gaminimu kaip tik turiu valandėlę laisvą nuo namų ruošos, knygelių skaitymo, spalvinimo, žaislų kurpimo ir viso to kas smagu, bet atima visą mano laiką...
nusipirkom elektrinę mėsmalę (galų gale įrodžiau, kad man jos labai reikia, nors šiandien pagalvojus kiek kartų ją ištraukiau galvoju kitaip, tik vyrui neprasitarti reikia :)))) ir ten yra antgalis darantis kijevo kotletus tai buvo tiesiog būtinybė tai išmėginti ir ką Jūs sau manote net mano vyrui ėmė patikti kotletai kurių iki tol nemėgo, o dar kaip pamatė kiek su jais terlionės tai iš kart ir skonis ir nauda atsirado :)
taigi kijevo kotletai ;) tikiu, kad daugelis esate juos darę, o gal iš tingėjimo perkat padarytus (tikrai nesmerkiu) darbo yra, bet kaip visada verta pasidaryti savo, jie namie gaminti, jie visai kitokie, jie ir gaminasi lengviau ir valgosi skaniau :)
taigi 12-14 kotletukų reikės:
vištos 0,8-1 kg.;
200 ml. grietinėlės;
100 g. sviesto;
150 g fermentinio sūrio;
prieskonių;
apvoliojimui : 2-3 kiaušiniai ir džiuvesėlių;
kepimui aliejaus
vištą nusikauliname ir sumalame aš maliau du kart, įdedame prieskonių, supilame grietinėlę ir gerai išminkome;
sviestą įdedame į kamerą, kaip sušąla sutarkuojame sviestą ir sūrį per burokinę tarką, gerai išmaišome, kad būtų tiek sūrio tiek sviesto; jei turite įdėkite žalumos (krapų, petruškų - jos pagyvins sviestuko ir sūrio mišinį ne tik skoniu, bet ir vaizdu);
viskas formuojame kotletukus, per mano mandrą mašinką jie suformuojami telieka į vidų įdėti sūrio ir sviesto mišinį ir apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiuvesėliuose du kartus tai dariau.
kepame, pasidarome salotikių ir skanaujame:
SKANAUS ;)
išskaičiavome, kad kotleto kaina nesiekia lito, jei vištytė pirkta turgelyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą