Iš rankdarbių skrynios

2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

vilkžuvės pjausniai

mano šeimyna žuvies mėgėjai kas valgyt, kas gaudyt, bet visi draugaujame su žuvimi :) užklydus į savo mylimą žuvies krautuvėlę radau "vilkžuvės pjausnius", nepigus reikalas 17lt už kilogramą, po vieną neparduoda tai čiupau tą kilą ir lėkiau namo kept neragautos žuvies...

galvoju reikia daug nemandravoti ir iškepti paprastai, kad paragauti, paskanauti ir tiek, atsileidusę žuvį įtryniau citrininiais žuvies prieskoniais pasimarinavus valandėlei apvoliojau miltuose, tada į kiaušinį ir džiuvėsėlius   ir į orkaitę 30-40 min kol gražiai paruduos. Žuvis tikrai labai skani, jokių ašakėlių, švelnaus skonio balta it sniegas...

o prie jos nerealus padažėlis:
vieno didelio apelsino sultys;
šaukštas garstyčių su grūdeliais;
mažo čiliuko, be sėklyčių;
šiek tiek druskytės, skoniui pagyvinti;
rudojo cukraus šaukštelis;
viską pakaitinti ant keptuvės kol sultys kiek nusigaruos liks maždaug du trečdaliai, ragauti jei rūgštu galima įdėti dar kiek cukraus, jei norisi aštrumo man lb trūko tai įspaudžiau česnako skiltelę, žod-iu ragaujant pritaikykite savo skonio receptoriams :)

pjausčiau kininį kopūstą ir agurką žuvį ant virš ir tuo pačiu padažiuku padažant nu super :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą