Iš rankdarbių skrynios

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

vyniotinis su pistacijomis

na ką nori nenori šventinis pasiruošimas įgauna pagreitį...be pykčio ir nervingų popiečių reiktų pradėti ruoštis jau dabar :)

noriu pasidalinti šventiškai atrodančiu ir skaniu vyniotiniu, kuris praturtins tikiuosi ir Jūsų stalą...

vyniotiniui pasirenkam mėsytę, geriausiai tam tiks kryžinė, arba kumpis, jei mėgstate riebiau puikiausiai tiks ir šoninė; (aš šį kart rinkausi kumpį su skūryte)
tada pasiruošiame prieskonių mišinį -druska, pipirai(juodi, kvapūs, balti), čiobrelis, česnakas traiškytas,keli šaukštai aliejaus padės padaryti mišinį lipnų mėsai;
perpjauname mėsą taip, kad ji "išsitiestų";
įtriname prieskonių mišiniu, jei mėsytė gavosi kiek storoka, galima uždėjus plėvelės pamušti;
taip paruoštą mėsytę paliekame kelias dienas pasimarinuoti šaltai;
tada prisigliaudome pistacijų, aš dedu maždaug po vieną dvi pistacijas tokį takelį ant pistacijų, jei mėsa buvo pasirinkta liesesnė vertėtų uždėti kelis gabalėlius sviesto;
standžiai susukti, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 40-60min.;
ištraukus vyniotinį paslėgti ir palikti pvz.per naktį;
o jau ryte galima išvynioti pjaustyti ir skanauti ;)

3 komentarai:

  1. o geras aš jau maniau virti reiks, o čia keptas :) vis pasijaučiu atsilikus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. gali ir virti, tiesiog ta apskrudus viršutinė dalis yra labai skani ir efektingai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes su vyru susituokę jau 6 metus. Mes buvome laimingi susituokę su sūnumi. Prieš 3 mėnesius aš pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato ir jis nebesirūpina nei manimi, nei vaikais, kartais išeina ir net neateis dienomis namo. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet viskas nesėkmingai. Naršiau internete, kai aptikau svetainę, kurioje buvo pasiūlyta, kad daktaras AJAYI gali padėti išspręsti mano santuokines problemas. Taigi, pajutau, kad turėčiau jį išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis padarė man burtą. Po dviejų dienų mano vyras atėjo pas mane ir atsiprašė už padarytas skriaudas ir pažadėjo daugiau niekada to nedaryti, o mano šeima vėl gyvena kartu laimingai. Ačiū dr. AJAYI. Jei jums reikalingas burtų ratukas, galintis ištarti tikrai veiksmingą burtą, siūlau susisiekti su juo. Jis jūsų nenuvils.


    „Whatsapp“ +2347084887094
    Paštas: drajayi1990@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti