Iš rankdarbių skrynios

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

vyniotinis su pistacijomis

na ką nori nenori šventinis pasiruošimas įgauna pagreitį...be pykčio ir nervingų popiečių reiktų pradėti ruoštis jau dabar :)

noriu pasidalinti šventiškai atrodančiu ir skaniu vyniotiniu, kuris praturtins tikiuosi ir Jūsų stalą...

vyniotiniui pasirenkam mėsytę, geriausiai tam tiks kryžinė, arba kumpis, jei mėgstate riebiau puikiausiai tiks ir šoninė; (aš šį kart rinkausi kumpį su skūryte)
tada pasiruošiame prieskonių mišinį -druska, pipirai(juodi, kvapūs, balti), čiobrelis, česnakas traiškytas,keli šaukštai aliejaus padės padaryti mišinį lipnų mėsai;
perpjauname mėsą taip, kad ji "išsitiestų";
įtriname prieskonių mišiniu, jei mėsytė gavosi kiek storoka, galima uždėjus plėvelės pamušti;
taip paruoštą mėsytę paliekame kelias dienas pasimarinuoti šaltai;
tada prisigliaudome pistacijų, aš dedu maždaug po vieną dvi pistacijas tokį takelį ant pistacijų, jei mėsa buvo pasirinkta liesesnė vertėtų uždėti kelis gabalėlius sviesto;
standžiai susukti, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 40-60min.;
ištraukus vyniotinį paslėgti ir palikti pvz.per naktį;
o jau ryte galima išvynioti pjaustyti ir skanauti ;)

2 komentarai:

  1. o geras aš jau maniau virti reiks, o čia keptas :) vis pasijaučiu atsilikus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. gali ir virti, tiesiog ta apskrudus viršutinė dalis yra labai skani ir efektingai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti