Iš rankdarbių skrynios

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

paprastai nepaprasti kotletai

kaip svarbu, kad kotletas būtų minkštas ir purus...ir ko tik neišgirsi ką į jį reiktų įdėti, kad būtų skanus, purus, minkštas...

mano atradimas paprastas, labai priimtinas skubant arba tiems kas pritingi sukiotis virtuvėje ir aišku labai aktualu šiomis dienomis besiruošiant šventėms, aš tai ne dovanomis, o maisto meniu suku nuolat galvą mastydama ką į kalėdinę mugę nunešt, kaip namus papuošt, ką draugams paruošt ir toliau ir panašiai :)

tai gi grįžtu prie kotletų :)

reikės:
0,7-1kg faršo;
kiaušinio;
druskos;
pipirų;
apie 100-150ml. grietinėlės (tiks ir ta neriebi skirta kavai baltinti);

taigi pasiruošiame faršą į jį sudedame prieskonius pagal skonį įmušam kiaušinį viską gerai išmaišome ir padarę norimo dydžio kotletus apkepame juos keptuvėje.
tada sudedame į kepimo indą ir užpilame grietinėle:
dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 10-15 min. apverčiame ir dar tiek pat laiko pakepame kitą pusę.

kotletai prisigėrė grietinėlės tapo minkšti ir purūs...
taigi verdame bulvių košę traukiame marinuotus burokėlius ir valgome taip skaniai kaip pas mamą :)
nustebinkite savo artimuosius senai nauju skoniu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą