Iš rankdarbių skrynios

2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

pomidorai drebučiuose

kažkodėl labai ilgiuosi pomidorų drebučiuose, nors net nežinau kas juos darydavo ir iš kur juos žinau, bet šiemet nutariau pamėginti ir man pavyko :)


užsukau 3 stiklainius 0,75l talpos sunaudojau:
2 kg pomidorų (idealu maži pomidorai kurių nereiktų pjaustyti tokiu atveju reikia pomidorus subadyti smeigtuku);
1 didelį svogūną;
2 šaukštus želatinos;
kelis lauro lapelius;
pipirų žirnelių;

marinatas:
1l vandens
šaukštas druskos
šaukštas cukraus
šaukštas želatinos
šaukštas acto esencijos
p.s. dariau 2l marinato tai liko 0,7l

želatiną išbrinkiname tada pašildome, kad ištirptų;
užverdame marinatą ir palaukiame, kad pravėstų tada supilame želatiną ir actą, užpilame ant paruoštų pomidorų,po pusvalandžio kaitiname puode apie 15-20 min ir užsukame.

šių pomidorų trūkumas tas, kad reikia laikyti šaldytuve.

3 komentarai:

  1. arba tureti vesu rusi :D as dariau vienais metais mano rusys per siltas :( o pas mama stovejo puikiai :) ziauriai skanus man sitaip marinuoti pomidorai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš kadangi jo iš vis neturiu tai lieka vienintelė vieta :) vyras vis suka galvą, kad reikia žalių bandyt užsidaryti pomidorų, gal esi darius kokį variantą, kad būtų cieli, ne kokia mišrainė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu ta prasme raudonu ar zaliu splava kad butu? o cielus tai darau ir ziauriai man jie patinka ir acto daug kaip tu jo megeja turetu patikti :d o juos mama dare kiek pamenu visada tai dabar ir as jau juos darau :D tik reik greit surinkt is siltnamio mazus nes jie ir taip labai skanus tai greit dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti