Iš rankdarbių skrynios

2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

pagerintas sviestas

kaip paskelbė skanios savaitės temą, žalią tai man visą savaitę skamba melodija : "žalias vynas ne vanduo...žalias vynas ne vanduo..." labai gera studentavimo metus primenanti daina, gal kas paruoš ir žalio vyno, būtų labai įdomu :)

o aš pagaminau sviestą žalią gražų ir be abejo labai skanų ;)

taigi reikės:
pakelio sviesto;
50 g. petražolių ir krapų;
kelių lapelių baziliko;
4 skiltelių česnako ir žiupsnelio druskos;

kambario temperatūros sviestą supjaustyti gabaliukais sudėti nuplautas/nusausintas prieskonines žoleles įmesti česnako skilteles, padruskinti ir viską gerai sutrinti blenderiu.



Tada sukrėskite į kokį indelį ir į šaldytuvą, nu pasaka ant paskrudintos duonytės nebereikia nei jokios dešrytės ;)



o galima ir vietoje sviestuko tept ir dėtis sūrio griežinėlį. Juk yra tokių kurie neišvengiamai turi kokį šmotuką mėsytės per dieną sukramsnoti tai negi žmogui drausi :)
Pamėginkite tikrai verta :)

4 komentarai:

  1. Žadėjau pasidalinti rezultatais iš šaldyto naminio rūgpienio varškę ale Ricota darant. Viskas gavosi labai gerai, išskyrus vieną momentą, varškė suvalgoma akimirksniu kiek bepadaryčiau, gerai, kad pieno pusė tonos kazdien primelžiu, kitaip bankrutuočiau jei reiktų pirkti parduotuvėje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tokį su dilgėlėmis esu pasigaminusi. Baisiai gardus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prapieste, labai laukiau Jusu komentaro del tos varskytes, labai smagu kad taip skaniai gaunasi :)

    Julija,dziugu, kad gebat ir naturalias gamtos gerybes panaudoti :) as vis nesiryztu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. oj musu namuose toks sviestas karaliauja ne pirmus metus :) skanu ka cia bepridursi :)

    AtsakytiPanaikinti