Iš rankdarbių skrynios

2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Ispaniškos Buñuelos de viento (nors man jos pirmojo "Milano" kozeris :)

aišku darbas darbą veja ir laikas visad juos aplenkia :) norisi ir tą ir aną padaryti ir dar ką naujo išbandyti taigi pasidaviau intrigai ir dalyvavau kepėjai be stabdžių iššūkyje aišku kaip ir praitą kartą gi neaprašiau kaip tinkama iki balandžio galo, bet kadangi spurgytės vertos įrašo tai kiek vėluodama, bet dalinuosi savo įspūdžiais :)

kas yra kauniečiai tikrai supras apie ką kalbu prieš eilę metų kaip atsidarė kavinė- picerija - restoranu dar dabar vadinas, nors man liežuvis vis tik neapsiverčia vadinti tos vietos taip prabangiai, o kaip buvo pradžia tai visai į restoraną nebuvo panašu :) taigi picerija vis tik sakyčiau Milano ir ten visada atnešdavo kavos su sambuca ir spurgyčių tai pradėjus kepti supratau, kad tai būten tokios spurgytės :) nu nerealus atsiminimas vyro komentaras ką bandai Paolo spurgas išlaužt ir man pavyko jos dingo akimirksniu nespėjau kremo pilt ir pasivyti smagurius valgytojus kaip gandriukai išsižioję laukė :)

tik man jos gavosi baisiai nevienodos ir šaukštelius mirkiau aliejuj ir po kelis kart lyginau, bet vis tiek tokios su ragiukais visokiais nu kitaip tariant tobulumui ribų nėra :)

aš išmėginau tik vieną iš dviejų mestų iššūkių tai antrąjį:
Buñuelos de viento

Reikės:

Spurgoms:

250 ml vandens
250 ml pieno
50 g cukraus
150 g sviesto
10 g druskos
300 g miltų
1 citrinos žievelės
7 kiaušinių
riebalų virimui

aš dariau tik trečdalį normos tai gavosi nemenkas indelis bet dingo nuo stalo akimirksniu tai manyčiau pusė porcijos būtų pats tas :)
Pieną, vandenį, miltus, cukrų, druską ir dideliais gabalėliais supjaustytą citrinos žievelę kaitinami
prikaistuvyje ar nedideliam puode. Kai masė užverda, citrinos žievelė išimama ir supilami miltai.
Sumažinama ugnis ir maišoma, kol tešla sušoka į vieną gumula. Paliekama praaušti.

Į tešlą po vieną įmaišomi kiaušiniai. Gilioje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinami riebalai. Dviem
šaukšteliais arba švirkštu suformuojami graikiško riešuto dydžio kamuolėliai (kepdami jie padidėja
maždaug keturgubai) ir dedami į riebalus. Kepami tol, kol išsipučia, apsiverčia ir paruduoja. Tuomet
ištraukiami, sudedami ant popierinio rankšluosčio ir ataušinami.

Kremui:

1 litro pieno
6-8 kiaušinių trynių

200-250 g cukraus
100 g miltų
50 g sviesto
citrinos ar apelsino žievelės, cinamono arba vanilės

Pieną pašildomas su pageidaujamais prieskoniais. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi, miltais ir
šlakeliu pieno. Po truputį, intensyviai maišant, supilami į šylantį pieną. Nuolat maišant kaitinama ant nedidelės ugnies, kol kremas sutirštėja. Tuomet puodas nukeliamas nuo viryklės ir į kremą įmaišomas sviestas. Gerai ataušinama.

Spurgos įdaru pripildomos naudojant konditerinį švirkštą arba padarius įpjovą šone.
dar reikėtų apibarstyti gausiai cukraus pudra, bet iki šito etapo nepriėjome :)

Skanaus :)

4 komentarai:

  1. Šaukštelius reikia vandenyje mirkyti, o ne aliejuje, kad nebūtų ežiukai ;) O man gėda prisipažinti, bet neišbandžiau šių receptų, reikės taisytis ir paruošti, labai visi teigiamai atsiliepia

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. matai kaip o aš išskaičiau kažkokiam žurnale, kad į aliejų reik mirkyt tai tada nelimpa, bet jei į vandenį nesproginės tam aliejuj?
      o dėl pamėginimo butinai išmėgink tikrai vertos dėmesio :)

      Panaikinti
  2. aš skaitau skaitau.. miela blogere, tikrai verti dėmesio Jūsų receptai, tačiau GRAMATINĖS KLAIDOS...akis bado.. jokios kalbos kultūros.. apie kablelius ir sakinio pradžią bei pabaigą tikriausiai visai nieko negirdėjote? gal komentarų savo nerašykite - jeigu nemokat rašyt? nes perskaičius pastraipos ilgio sakinį net apetitas dingsta... bet ačiū-receptas, kaip ir minėjau, puikus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oj mielas anonime, galit taisyt klaidas, arba neskaityti mano blog'o, nes ju gausa leidzia rinktis, tikiu yra puikiai ir be klaidu rasanciu, bet labai aciu uz pastabas, stengsiu taisytis ;)

      Panaikinti