Iš rankdarbių skrynios

2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

piešimo pamokos ir skanučiai meduoliukai

pastaruoju metu darbas darbą veja, bet pirmadieniais labai jau tingisi dirbti tad kol ūpas atsiras galiu aprašyti įspūdžius iš paskutiniųjų mokslų :) ogi mokėmės ne bet ko - piešti ant šilko, turiu pasakyti, kad tai labai puikus būdas atsipalaiduoti, pabendrauti ir šiaip gerai praleisti laiką. Aišku iki tobulumo mus toli toli, bet geriau pamėginti nei aptarinėti tai ko niekad nesi bandęs... atrodo kas čia yra nupiešti tam kuris piešti moka, bet čia reikia piešti ant ore įtempto šilko, negali priglausti rankos, tvirtai pasidėti, kad linija būtų tiesi, o jei atsiras tarpelis tuoj žiūrėk ir dažai susimaišys ir gausis terlionė teplionė baisi... bet kaip džiugina širdį tas galutinis variantas, koks pasididžiavimas, kad tai mano rankų darbas :)

vataip prasidėdavo plepesiai kas ką skanaus gamino, kas ką atsinešė ragauti, o paskui jau darbas :) apie tuos meduoliukus tai būtinai parašysiu, nes kepėm visos, po paragavimo, ech net dabar pilna burna seilių :)

va tokia tai ta darbų pradžia...
















štai čia jau galutinis rezultatas...

o dabar sausainiukai-meduoliukai:)

Puodelis 200 ml.

Reikės:

1 puodelio karčios kakavos;
1 1/2 puodelio balto cukraus;
1/2 puodelio aliejaus;
4 kiaušinių;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
2 puodelių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. tirpios kavos; 
žiupsnelis druskos;
1 puodelio cukraus pudros (apvoliojimui);

Taigi, inde sumaišyti kakavą, baltą cukrų ir aliejų, kol viskas susijungs
į vientisą blizgią masę.
Po vieną mušti kiaušinius, ir pamaišyti apie 30 sek. po kiekvieno. 
Supilti vanilės ekstraktą ir dar permaišyti viską.

Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir kavą. Po truputį beriant sumaišyti abi mases kartu (berti miltus į kakavos ir aliejaus mišinį).
Viską sumaišyti iki vientisos masės, jei mikseriu, neperilgai, kad tik susijungtų viskas.
Šiaip masė labai maloni, labai greit viskas sukimba, nebuvo bėdų.Masė gaunasi tokia klampoka ir limpanti, todėl reikia šaldyti.

 Dėti masę į plastikinį maišelį ir į šaldytuvą ir per naktį ar 2 val. bent jau. Aš dėjau į šaldiklį, nes norėjau greitai, ir viskas labai gerai sustingo 30-40 min.

Iš atšalusios masės formuoti mažus rutuliukus, kepdami jie padidės maždaug 2 kartus,apvolioti gausiai cukraus pudroje, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant nemažus tarpelius.

Kepti įkaitintoje orkaitėje 8-10min. reikia labai stebėti kaip tik pagaliukas sausas tuoj pat išjungti, nes perkepti sausainiukai taps sausi ir traškūs, o šių misija būti meduoliniais, sadriai minkštais.

Kepdami jie gražiai sutrukinėja.


Reikalauja laiko, bet yra nepakartojami :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą