manau blynai karaliauja kiekvienuos namuos ir tuoj bus užgavienės kurios pareikalaus vėl daug blynų ir žydukų lietuvos :) gražiausias ir metai iš metų besikartojantis eilėraštukas
vaikščiodami po turgų ir ieškodami ką galime greit suvalgyti parėję po darbų užklydome į "Samsono" skyrių ir tarp visų dešrų akys užkliuvo už medžiotojų dešrelių su jelapenu (galvojau interneto platybėje tikrai rasiu kokią reklaminę foto deja...) dešrelės suviliojo savo mažu "ūgiu" labai simpatiškos mažutės dešrytės taigi tiek reklamos o dabar apie lietinius :)
20 lietinių blynų įdaryti reikės:
apie 100 gramų pievagrybių;
6-8 medžiotojų dešrelių (naudojau tas naująsias su jelapenu);
nedidelio svogūno;
50 g fermentino sūrio;
šaukšto majonezo;
smulkintą svogūną pakepiname su trupučiu aliejaus kaip ima minkštėti suberiame smulkintus pievagrybius kepinti apie 7min. tada nukelti nuo ugnies kol pravės sutarkuoti sūrį, supjaustyti dešreles sukrėsti kepintus svogūnus ir pievagrybius ir apmaišyti su majonezu visą šį gėrį vynioti į lietinio vidų, pakepinti susuktus blynus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, sūris viduje išsilydo blynai tampa sultingi ir skanūs man net jokio padažiuko nesinorėjo...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą