Iš rankdarbių skrynios

2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

kepenėlių blynukai

negaliu pavadinti šių dalykelių niekiap kitaip kaip blynukais, sakyčiau kotletai bet kokie čia kotletai jei tokie plonyčiai :)

labai mėgstu kepenėles, bet pabodo jas vienodai troškinti tai vis ieškau kaip įdomiai ir skaniai paruošti, darydama kepenėles supratau vieną, kad ir kokia būtų variacija ji neapsieina be svogūnų,daaaug svogūnų :)
karvė spokso atsisukus kaip ir jai kokį blynuką gaut :)))

viskas paprasta ir elementaru :)
reikės:
0,5 kg. kepenėlių (kiaulienos);
du svogūnai;
kiaušinis;
druskos;
pipiriukų;
po kupiną šaukštą - miltų, krakmolo ir džiuvėsėlių.

kepenėles sumalti arba sutrinti blenderiu, gali likti mažučių gabaliukų, bet ne per daugiausiai, nes bandžiau pjaustyti tai gavosi masė sau kepenėlės sau.
svogūnus supjaustyti labai smulkiai, arba jei taip nesigauna tada reikėtų apkepti, kad jie būtų minkšti, nes kitaip jausis svogūnų traškesys, nes kepenėlės iškepa labai greit ;) sudėti į kepenėlių masę.
tada sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišius palikti nors 15 min. pabręsti.

tada į keptuvę pilti aliejaus dėti košės makalošėe pasiruoštos ir kepti ;)

labai skanu ir šilti ir šalti, aišku tik tiems kas mėgsta kepenėles :D

kainytė ir nedidelė, nes kiaulienos kepenėlės pigesnės net už vištienos, apie 4lt. už kg. tai jei pusė kg. tai už tuos keturis lt gausis visas patiekaliukas ;) skaniausiai su bulvių koše ir burokėlių salotomis :)

5 komentarai:

  1. Kaip užsimaniau!!! O dar kai perskaičiau apie bulvių košę ir burokėlius, tai iš viso burna pilna seilių :)) Būtinai artimiausiu metu gaminsiu! Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. man ir dar nuo seno jei kepenėlės tai būtinai su bulvių koše ir burokėliais :))) pabandyk tikrai labai skanu :) gerai, kad pietauju, o tai ir jau seilės tekėtų :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kaip paprastai tu troskini jas? iskilo cia toks klausimas :D nes as nedarau ju tai vat idomu pasidare :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jurgita, šių kotletukų-blynukų troškinti nereikia, tiesiog dėti kaip blyno masę ir iškepti ;)

    AtsakytiPanaikinti