Iš rankdarbių skrynios

2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

keptas viščiukas...
kokių tik nesu girdėjusi būdų ir variantų kaip skaniai iškepti viščiuką, bet mano prieš kelis metus atrastas variantas man šiuo metu labiausiai patinka, visiem patariu ir siūlau išmėginti kad ir kaip keistai ar netikėtai tai skambėtų :)

Reikės:
viščiuko;
prieskonių pagal skonio receptorius:)
stiklinės pieno;
citrinos.


Taigi imame viščiuką, gerai patikrinam ar neliko kokios netikėtos plunksnelės ir imamės marinavimo darbo, o čia jau skonio reikalas, aš dedu tik tradicinius prieskonius, druskos, pipirų, labai skanu man rūkyta paprika tai jos būtinai šiek tiek įdedu, ji ir skonio labai gero priduoda ir spalvikę gerą ;) ir gali būti viskas, bet kadangi dabar pats laikas ir žolikių visokių tai dar įdėjau, čiobrelio, (myliu šį kvapą) ir petražolių. Reikėtų, kad taip pamarinuotas viščiukas pasibūtų nors per naktį, bet jei tiek laiko nėra tiks ir kelių valandų laikotarpis. prieš kepant imam citriną šakute ją subadome iš visų pusių ir įdedame į viščiuko vidų, taip paruoštą viščiuką dedame į kepimo indą ir įpilame stiklinę pieno, tada uždengiame, jei indas turi dangtį dangčiu, jei ne folija ir pašauname į orkaitę maždaug 1,5 val. tada ištraukiame, dedame į lėkštę ir nešame ant stalo :)

prie šios vištienos tiks visi garnyrai ;)



SAKANAUS!

1 komentaras: