Agurkėlių vakavimas II :)
vėl agurkėliai;
vėl krapai;
druska;
cukrus;
lauro lapai;
pipirai žirniukais;
tik šįkart acto esencija.
verdam marinatą : litrui pilam šaukštą druskos, ir du šaukštus cukraus, metam kelis lauro lapus, kelis pipirų žirniukus kaip marinatas užverda užpilam stiklainyje esančius agurkus su krapais (dar dėjau tu marinavimui skirtų prieskonių į kaikuriuos stiklainius, pabandymui, bet nebūtina) ir dedam į puodą su vandeniu ir ten kaitinam stiklainius jau su marinatu iki 0,8 laipsnių arba iki tol kol stiklainyje ima kilti burbuliukai :) tada stiklainį ištraukiame įpilame trilitriui šaukštą acto esencijos ir užsukame statome po kaldrom iki ryto. Ryte sandeliuojam ir laukiam kol nebus šviežių skanių agurkėlių :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą