reikės:
sprandinės (kryžinės ar nugarinės) gabaliuko apie 1kg.;
džiovintų slyvų 50g.;
rūkytų lašinukų, plonai pjaustytų juostelių;
fermentinio sūrio (geriau tiks parūkytas, lydytas pvz "Nida")
mėsos gabalą įpjauname apie 2-3 cm gilyn ir iki 2 cm. pločio juostomis, neperpjauname iki galo, tada pamarinuojame sprandinę pipirais, druska, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis įtriname ir pjūvio vietas, mėsai leidžiame pasibūti, bent 2-3 val. tačiau geriausiai būtų palikti marinuotis per naktį;
slyvas sukame į lašinukų juosteles ir dedame į pjūvio vietas, jei mėsos gabaliukas nėra siauras galite dėti kelias slyvas ir gabaliuką sūrio, taip sudedame į visus pjūvius, sukame mėsą į foliją ir dedame į orkaitę kepti 1-1,5val. 175 laipsnių orkaitėje, po gero pusvalandžio pašauti galite ir bulves ;)
gerų atostogų ir skanių įspūdžių ;)
Pasiilgau aš tokio gero mėsos gabalo :) Man džiovintos slyvos labai skaniai dera su mėsa.
AtsakytiPanaikinti