Iš rankdarbių skrynios

2012 m. liepos 13 d., penktadienis

Farširuota lydeka ir atostogos kaime

Atostogos kaime, geras dalykas ne tik vaikams ir vyrui, bet ir man pasireikšti virtuvėje, daugiau valgančių ir sukertančių viską kas atliko nuo stalo :) niekas nekeliauja į šiukšlių dėžę...

greit išbėgus į kiemą patogu nusiskinti šviežią daržovę ar vaisių, prieskoninių žolikių, viskas po ranka, vaikams laisvė ir pramogos geresnės nei miesto linksmybės...
o vyras laimingas gali žvejoti kieme esančiam prūde ir pagauti kokį vieną kitą kilbuką arba didelį lydį :)

štai ši gražuolė 4,2kg lydekaitė tapo puikia dovana bočiaus gimtadienio proga ;)

lydeka nutarėme farširuoti ir gavome puikų rezultatą tik prastą išvaizdą, nes galvos oda nusinėrė kepant, kodėl taip atsitiko negaliu suprasti jau ne pirmą kartą kepu tiek cielą, tiek farširuotą lydeką... gal kas turėsite kokį variantą, būtų labai smagu išgirsti kodėl taip nutiko?
Šiaip skanumo tai labai skani gavosi , sakau gerai ka ne grand baliuj kokiam tik vakarienei kepėme ir smagu, kad skonis atpirko tą ne kokią išvaizdą ;)

prie stalo nepatogu buvo fotografuoti :) tai liko tik uodegikė iki foto atkeliavus :)

taigi tai didžiulei lydekai paruošti reikėjo:
4 riekių batono;
400 g. maltos riebesnės kiaulienos;
3 morkų;
1 didelio ar kelių mažesnių svogūnų;
4 česnako skiltelių;
prieskonių (pipirų, druskos, krapų, baziliko, šiek tiek čiobrelio);

lydeką nukaulinti ir sumalti kartu sumalti ir morkas bei svogūną, bulką šiek tiek pamirkyti piene ir sudėti į masę, kartu sukrėsti ir maltą mėsą viską gerai išminkyti, kišti lydekai į pilvą ir jį užsiūti kepti orkaitėje apie valandą.
Kitą dieną labai tinka tiesiog dėti ant duonos, ant viršaus svogūnų laiškų su majonezu ir kirsti net žandai kilnojas :)

o koks džiaugsmas kaip tai pagauta savo žmogaus ir taip žviežia kaip tik gali būti :)

tada net žmonai ne taip pikta, kad vyras žvejoja :)))))))

1 komentaras: