Iš rankdarbių skrynios

2011 m. liepos 5 d., antradienis

vyšnių uogienė su bananais

prie žurnalo buvo pridėtas kalendorius "Dansukker", sakiau nu gaminsiu jei ne kas mėnesį tai bent kas antrą, tai va nuo sausio pirmas išmėgintas receptas, bet tikrai vykęs ;) tik saldus iki beprotybės, bet matyt tam ir uogienė :) nu jei jau reikia kokios rūgštelės tai šios uogienės tikrai nepanaudosit (pvz. pertepti vaflius);


tai gi šiai saldžiai saldžiai ir skaniai uogienei reikės:
650 g. vyšnių;
350 g. bananų;
300 ml vandens;
500 g. cukraus (rašo uogienių, bet aš dėjau įprastą);
2 a. šaukšteliai vanilinio cukraus;

vyšnioms išimti kauliukus;
bananus supjaustyti;
viską dėti į puodą užpilti vandeniu ir cukrumi užvirti ir pavirti 5 min, teigia receptas aš viriau kiek ilgiau, kol uogienė ėmė tirštėti (matyt tai uogienių cukraus įtaka tokiam greitam tirštėjimui), tada nukeliam puodą nuo ugnies nukabinam susidariusias putas ir išpilstome į paruoštus stiklainius.

Iš šio kiekio gaunasi 1,5l uogienės :)

2 komentarai:

  1. Cha cha, pas mane irgi tokie pažadai buvo, ypač kad visi eceptai iš kalendoriaus atrodė mano skonio. Tu nors vieną išbandei, aš dar nei vieno, reikia gal pradėt taisytis?
    Džemas atrodo viliojančiai, bet kol kas vyšnios ir trešnės be jokio spec paruošimo keliauja tiesiai į pilvą

    AtsakytiPanaikinti
  2. taisykis taisykis :) tikrai geras variantas, išviriau va virtinukus kažkokius ypač keistus (su varške, aguonom, ir lasinukais :D ) tetos išradimai, bet ši uogienė prie jų tai kažkia tobulumo viršūnė :)
    parsivežiau iš kaimo bliūdą vyšnių tai valgyt jau pabodo tai taip sudorojau tik bijau, kad uogienė žiemos nesulauks :)))

    AtsakytiPanaikinti