Iš rankdarbių skrynios

2011 m. liepos 30 d., šeštadienis

sezoniniai blynai

ot geras laikas ta vasaros pabaiga, nors šįmet ir nelepina karščiu, bet gėrybių vis šiokių tokių prikaupė ;) kaupiu ir aš žiemai šį bei tą, bet apie tai artimiausiu metu, o šiandien apie blynus :)



reikės:
pakelio varškės (geriau riebesnė);
nedidelio gabalėlio lašišos;
2-3 bulves;
apie 150-200 g. cukinijos;
svogūno;
kiaušinio;
kelis šaukštus miltų;
druskos, pipirų;

idealus garnyras pomidoras ir svogūnas:)

viskas greita ir paprasta :)
į dubenį per burokinę tarką sutarkuojam cukiniją ir bulves, padruskinam, gerai pamaišom;
kitam dubenį sumaišome varškę, kiaušinį, susmulkintą lašišą bei svogūną, įberiame druskos, pipiriukų;
nuo bulvių ir cukinijų nupilame susidariusį skystimą;
tada sumaišome su varškės mase, paskanaujame ar nieko netrūksta, jei vistik masė atrodo labai skysta reiktų įberti miltų;
kepame įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kol blynai gražiai apskrus, jei varškę pasirinkote liesą, įdėkite galalėlį fermentinio sūrio, tuomet blyno viršus pasilydo ir gaunasi traški plutelė, o viduje minkštas įdaras :)

kaip blynas pravėsta gaminame "sumuštinį"
riekelė pomidoro, ant jos druskytės, pipiriukų, tada svogūnėlio ir blyniukas:


patiekaliukas atsieis apie 5-7lt, o jei dar kažką gausite iš kaimo ar daržo tai kainuos tik varškė :)

paprasta, greita ir skanu :)

2 komentarai:

  1. Mėgstu aš labai tokius visokius šakar-makar blynus. Neabejoju, patiktų ir šie :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ne prasti ;) labai jau ne prasti :) dingo akimirksniu, kad taip greit keptųsi kaip yra suvalgomi :)

    AtsakytiPanaikinti