faršą šį kartą paruošiau ne kaip įprasta su ryžiais, bet su konservuotais kukurūzais, o ant viršaus dėjau ne tradicinį fermentinį, bet baltą kaimišką sūrį, rezultatas super tik va odelė jau labai maišė kaip išsitroškina puode ir odelė paprikų suminkštėja, o kepama orkaitėje prašėsi nulupama :) tai tik toks nepatogumas į kurį vertėtų atsižvelgti jei nutarsite šiuo patiekalu vaišinti svečius ar siūlyti jo mažiesiems :)
tai taip:
stveriam paprikas (jas pjaunam per pusę, ir išvalome viduje esančias sėklikes);
imam apie 0,5-0,7 kg faršo (koks Jums labiau patinka, jei rinksitės labai liesą faršą reiktų dėti kokį šaukštą grietinės);
mažoji skardinė konservuotų kukurūzų;
prieskonius pasirinkau "Santa maria" meksikietiškus, jie turi specifinių prieskonių, tad vertėtų įsitikinti ar visos ten esančios žolelės Jums patinka ;)
svogūno (kuo smulkiau pjaustyto);
kaimiško sūrio (tiks ir kitas, jei norisi ir rytojui geriau tiks fermentinis);
pasiruošiame faršą ir juo užpildome paprikų vidų, kepame apie 35-40min. tuomet užklojame sūrio riekelėmis ir dar, atgal į orkaitę, kol sūris išsilydys (5-7min.)
prie šių paprikų tiks ryžiai ir daržovių mišrainė ;)
patiekaliuko kaina keturiems asmenims atsieis iki 15 lt. ;)
kaip skaniai atrodo! Ale man dar labai noretusi ir misraines receptuko:)
AtsakytiPanaikintioj mišrainikė tai labai elementari - kopūstas, morka, paprika, kukurūzų likutis, svogūniukas, užpilta su majoneziniu padažiuku, kuriame slepiasi, česnakiukas, citrinos sulčių šlakelis ir balzaminio acto lašelis ;) druskytės, pipiriukų ir gerai išmaišyti ;)
AtsakytiPanaikintimmm skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiačiū ačiū tikrai skaniai ir gaunasi ;) rekomenduoju išmėginti ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nepakartojamai
AtsakytiPanaikintiačiū ;) tikrai paprastas, ir vertas išmėginimo receptukas
Panaikinti