2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis
suktinukai su feta ir džiovintomis slyvomis
gal kiek netikėti suktinukai, tačiau labai skanūs, be abejonės tiems kurie mėgsta džiovintas slyvas.
reikės:
išmuštos mėsytės (aš pirmumą atiduodu kiaulienai, šį kart naminei) ;
įdarui:
džiovintų slyvų (6 kepsniukam sunaudojau 10 vnt džiovintų slyvų);
50g. fetos sūrio;
česnako skiltelę;
troškinimui:
pjaustytos morkos;
kelių skiltelių česnako (aš naudoju tik nuimtu pirmu sluoksniuku, nenuluptas skilteles, po to labai skaniai susivalgo);
stiklinės balto vyno;
stiklinės sultinio;
mėsytės pjaustinukus, įtrinam pipirų ir druskos mišiniu, ar jūsų pasirinktais prieskoniais, kiekvienam pagal skonį;
įdarui skirtus produktus susmulkinam ir sumaišome į vieną masę;
mase įdarome mėsos gabalėlius, susukame ir sutvirtiname smeigtukais;
tokius paruoštus suktinukus galima apkepti keptuvėje tada dėti troškinti, bet jei bijote miltų ir papildomų riebaliukų tiesiog dėkite tiesiai į puodą užpilti troškinimui paruoštais produktais ir troškinti apie 30-40min.kol įbedus peiliu bus minkšta mėsa.
ištraukę ir perpjovę matysite maždaug tokį vaizdą ;)
garnyrui tiks tiek bulvė tiek ryžiai tiek makaronai ;) taigi pagal skonį ir tingėjimo laipsnį :)
jei norėsis žalumos tai tiesiog salotų lapai paskaninti šlakeliu aliejaus ir citrinos sulčių čia idealiai tiks ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Kotletus kepu, įdarytus fetos sūriu, man skanu labai, o čia dar slyvukės ir vynas, įtariu, kad skanu:)
AtsakytiPanaikintimano stovykla šioj vietoj skyla į mėgstančius slyvas ir nemėgstančius "saldžios" mėsos ir niekaip neįrodžiau, kad feta ir česnakas neleidžia prasimušti tam saldumui :))))))
AtsakytiPanaikinti