Iš rankdarbių skrynios

2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

skumbrės suktinukas

jau čia ir bepridursi... pučiu dulkių storą sluoksnį ir žadu taisytis ;) tikiuosi taip ir padarysiu :)

o šiandien labai noriu Jum papasakoti apie skumbrės vyniotinį, kuris valgomas šaldytas, skonis super, veiklos irgi sočiai nu bet verta, patikėkit verta


nekalbėsiu ilgai ir nepostringausiu kiek ir ko nuveikiau kol čia nesirodžiau :) ką
taigi perkam skumbrę žalią idealu jei gaunam atvėsinta, bet iš bėdos gelbsti aišku ir šaldyta, tada tik ją reikia atitirpinti;

tada ją išvalome, nulupame ir išrenkame, labai atsakingai, visas ašakas;

prisipjaustome česnako (2-3 skilteles);
beriame druskos ir pipirų;
sumaišome ir gerai įtriname žuvį;

palaikome šaltai parą minimum (aš laikau dvi tris, bet reikia stebėti druskytės kiekį, kad nepersisūdytų), tada susukame į suktinuką ir suvyniojame į maistinę plėvelę dedame į šaldiklį ir palaikę ten dar kelias paras tada galime traukti, pagaląsti gerai peilį pjaustyti ir ragauti;

ŠIS SUKTINIS VALGOMAS TOKS ŠALTAS VOS TIK ATPJAUTAS DAR JAUČIANT LEDUKŲ SKONĮ BURNOJE ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą