Iš rankdarbių skrynios

2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

kepta, faršu įdaryta karka

pasimarinavau karką, galvoju patroškinsiu su raugintais kopūstais i bus labai skanus reikalas, bet greit apsigalvojau ir nutariau padaryti vyniotinį ne viniotinį, nes pradžioje valgėme karštą, o kitą dieną jau puikiai tiko kaip vyniotinis ant duonos su krienais :)

Taigi reikės:
vidutinės karkos (jai reikia išimti kaulą ir idealu jos neprapjaunant);
apie 300 g. maltos mėsos;
prieskonių (tradiciniai - česnakas,druska,pipirai,lauro lapeliai į faršą man labai tinka žolelių mišinukai)

karką reikia pamarinuoti ir palaikyti šaltai kelias dienas, tuo tarpu maltai mėsai užteks tik tiek, kad apmaišyti ir prikišti į karkos vidų.
karką sutvirtinti stipriu siūlu, kad ji būtų tvirta ir faršas nekristų lauk kepant.
Tokį paruoštą gėrį kišam į kepimo rankovę ir kepame 175 laipsnių karštumo orkaitėje 60-90 min priklausomai nuo karkos dydžio, ji turi apskrusti bet jokiu būdu nesudegti.
jei dėsite bulves kepti orkaitėje tai jom užteks 30min. nedėkite su mėsa, nes iš bulvyčių liks tik tuščia apskrudusi luobelė :)



visus vyniotinius slegiu, o šis tiesiog likutis jo nuo pietų nebuvo nei slėgtas nei kaip kitais užspaustas, kaip matot kitą rytą kuo puikiausiai pjaustėsi, nes buvo standžiai prikištas ir gerai siūlu susuktas.


skanu ir paprasta.

2 komentarai:

  1. Nu labai skaniai atrodo! Saunuole! Ir smagu, kad Blogas atgijo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū, stengiuos ;) jau nesmagu nuo raginimu buvo... turiu daug visko išmėginto tai manau po truputį naujienos-senienos vertos dėmesio pasieks Jūsų ausis ir akis :) dėkui, už gerą žodį, smagu, kad laukiat ir paskaitot ir va pasisakyt neužmirštat :)

    AtsakytiPanaikinti