Iš rankdarbių skrynios

2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

kiškis piškis pagal S.Loren

nuolat stengiuosi paįvairinti maistą ir vaikam duoti ragauti visko, kad nebūtų taip, kad sulaukus žilo plauko suvoktum, kad nesi ragavęs to ar ano :) taip nutiko vakar pasikvietus sese į svečius ragauti kepto triušio pagal naują receptą, jos draugas sako aš nesu valgęs triušio... aišku suvokti, kad tas triušiukas gražuolis lakstė po pievelę, o tu jį dabar valgai turbūt nėra visai malonus jausmas, bet gi ir visi kiti gyvuliukai gražiai laksto, o mes sėkmingai juos "lapnojam"...

nu labai aš čia gražią įžangą surašiau, bet aš nesuprantu žmonių, kurie nevalgo būtent triušienos, nes triušis yra gražus, o visus kitus kerta net ausys linksta, arba valgo labai skaniai kaip nenumano kas tai per gyvis...

tai va išsisakiau, o dabar jau papasakosiu apie receptą ;)

reikės:
triušio (apie 1-1,3kg) supjaustyto gabaliukais;
šaukšto acto;
apie 300g. kubiukais pjaustytos šoninės;
svogūno;
kelių morkų;
saliero lapkočio ar šaknies;
100-130ml.sauso balto vyno;

šalavijo lapelių;
rozmarino šakelės;
druskos;
pipirų;

miltų pavolioti mėsytės gabaliukus;
aliejaus apkepti;

pirmiausia tai triušį gerai nuplauname, kad neliktų jokių pūkelių ir pamerkiame į vandens ir acto tirpalą,kad gabaliukai būtų apsemti. Tokiam marinate laikome gerą val ar dvi.

tada S. Loren sako, kad reikia kepti, bet aš sumaišau prieskonius (šalavijas, rozmarinas, druska ir pipirai) ir įtrinu mėsytės gabaliukus ir palieku juos marinuotis geriausiai nakčiai (bent 4val.). aišku galima kepti ir iš kart, bet man tada mėsytė tokia prėska gaunasi.

pasiruošiame daržoves - svogūnus smulkiai susipjaustome, morkas ir salierus kubeliais. pilame šaukštą aliejaus ir apkepiname daržoves kol jos suminkštėja.

imame iš marinato triušieną ją nusausiname apvoliojame miltuose ir apkepiname, jei telpa tiesiog prie daržovių jei ne atskirai, apkepame kol gražiai apskrunda, tada pilame vyną ir uždengę troškiname apie valandą, jei skysčio sumažėja tiesiog užpilame vandens.

aš neturiu tokios didelės keptuvės, kur tilptų visas triušis tai dėjau į kepimo skardą ir kišau į orkaitę, kepiau gerą val. uždengus folija ir dar 15-20 min. kol gražiai apskrudo, tik ne per daug, kad neišsausėtų ;) minkštutis skanutis ir iškart su padažiuku ;)

aišku kainytė tai jau kiek prabangoka, nes triušio kg kainuoja apie 25-28lt. už likusius priedus teks sumokėti dar apie 10lt. bet jei turite galimybę, būtinai išmėginkite šį variantą labai gardus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą