Iš rankdarbių skrynios

2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

duoniniai bandukai su vištiena ir ryžiais

skaitydama Rimos apibendrinimą apie firminius patiekalus, užkliuvau už Empandų :) ir mirk gyvenk galvoju reikia jas išmėginti gi tai tikrų tikriausi kibinai tik įdaro galimybės platesnės :) o kaip savaitėse pasirodė nesaldžių bandelių savaitė tai jau nieko kito ir nebeliko tik išmėginti ir pasipasakoti ;) čia rasite visą istoriją apie empandas ir jų receptus ;)

o čia mano išmėgintas receptukas ;)
Empanadų tešla (Gourmet, 2004, išeiga 12 didelių empanadų):
400 g miltų, (aš naudojau kvietinius rupius miltus 300g ir 100g paprastų )
0,5 v. š. druskos (man tešla pasirodė per sūri)
55 g atvėsinto (šalto) nesūdyto sviesto, supjaustyto 1 cm kubeliais,
2 didelių kiaušinių,
0,5 v. š. šampano acto (galima keisti paprastu maistiniu actu),
90 ml šalto (ledinio) vandens.

Gaminimas:
1. Į didelį dubenį persijoti miltus ir sudėti kubeliais pjaustytą sviestą. Miltus ir sviestą trinti pirštais, kol tešla ims panašėti į didelius trupinius su nedideliais gabalėliais sviesto.
2. Išplakti vieną kiaušinį su actu, gerai sumaišyti su vandeniu ir supilti į miltų ir sviesto ruošinį. Gerai išmaišyti.
3. Išversti tešlą ant miltuoto stalo paviršiaus ir minkyti delnikauliais, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Iškočioti stačiakampį, perlenkti horizontaliai į tris dalis ir vertikaliai į tris dalis. Gautą mažesnį stačiakampį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai mažiausiai 1 val. (bet ne ilgiau nei 6 val, nes tešla pakeis spalvą).
4. Pasiruošti įdarą.


mano įdaras:
100 g. vištienos file;
100 g. virtų ryžių;
keli žiedynai brokolio;
kelios juostelės paprikos (jei turite gražiai žiūrėsis spalvotos paprikos);
svogūnas mažiukas;
maža morkytė;
šaukštas lydyto sūrelio;
prieskonių pagal nuotaiką ir skonio receptorius;
visą įdarą troškiname: pakepiname smulkintą svogūną, tarkuotą morkytę, pakepinam vištieną, suberiam ryžius,užpilame puse stiklinės vandens ir kelias min troškiname, tada sudedame paprikas ir brokolius ir dar apie 15-20 min. troškinam. įdaras turėtų būti "šlapias", visai pabaigoje dedame kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir palaukę kol pastarasis išsilydys,išjungiame ir nešame atvėsinti.

5. Įkaitinti orkaitę iki 200C. Padalinti tešlą į 12 lygių dalių, plonai iškočioti apskritimą ~3 mm storio. Kad kraštai būtų dailesni, iš apskritimo išspausti gražų apskritimą su apversta lėkšte. Į apskritimo centrą dėti įdaro tiek, kad iki apksritimo krašto dar liktų ~ 1,5 cm tešlos. Tešlos kraštus patepti antruoju išplaktu kiaušiniu, perlenkti apskritimą pusiau ir kraštus dailiai užspausti. Tai galima padaryti šakute, galima užlenkti kaip kibinus.
6. Patepti empanadas kiaušinio plakiniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.

iškepusius palaikyti uždengtame puode, taip taps minkšti , o jei norite traškių kaip tik reikia atvėsinti paliekant ant grotelių ;)

tešla pasigamina tikrai nesudėtingai, skani tiek šalta tiek šilta, o įdarui tiks visi šaldytuve užsilikę likučiai ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą