Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

pusrytinis paštetukas

man turbūt sunkiausia su pusryčių meniu dorotis, paprasčiausiai gi paimti užsitept sumuštinį ir kirst, bet sako nesveika, nors kita vertus kas šiais laikais sveika?!
košių mano šeimyna iš vis nevalgo, jokių su blynais terliotis aš tingiu iš pat ryto taigi grįžtu prie to pačio sumuštinis geriausias draugas prie rytinio puodelio kavos ar arbatos ;)

o suku link pašteto, bet jo juk šaukštais nevalgome ;) gavosi labai skanus, su kaupu prieskonių,kurie labai tinka prie duonytės :)

taigi pagaminti paštetą tikrai nėra sudėtinga ir reikia ne tiek ir daug:
geros saujos vištienos kepenėlių (300g);
apie 100g. rūkytų lašinukų;
didelio svogūno;
morkos vidutinės;
saliero gabaliuko, jei mėgstate jo prieskonį;
100g sviesto;

maždaug šaukšte sviesto pakepiname smulkiai pjaustytas kepenėles apie 5 min.
tarkuojame morką, salierą, smulkiai pjaustome svogūną viską sudedame į likusį sviestą ir kepiname daržoves kol suminkštės apie 10-15min.,jei trūksta drėgmės keptuvėje aš pilu tiesiog virinto vandens arba sultinio, jei yra po ranka, dedame druskos (nepadauginti, nes lašinukai sūrūs), pipirų, čiobrelio lapelių.
tuo metu supjaustome lašinukus sudedame į daržoves ir kepiname kol lašinukai ima spirgėti tada sudedame ir kepenėles ir dar pakepiname apie 5 min. ragaujame jei trūksta dar pridedame prieskonių.
kepenėlės labai jautrios kepimui, perkepusios išsausėja ir pasidaro neskanios.
viso kepame-troškiname apie pusvalandį.

kaip jau viskas išsitroškino imame blenderį ir gerai sutriname, supilame į kokį indelį(man iš šio kiekio prisipildė 400g indelis) ir palaukę kol atvės dedame į šaldytuvą, ryte jau bus sustingęs labai skanus paštetukas ;)

4 komentarai:

  1. Nu va, pastetas isbandytas ir vyru baisiai isgirtas :D Tik neturejau lasinuku, anei sonines jokios, tai dariau be ju. Vistiek gavosi labai skanu, o ir maziau riebu :)) Vyrai sake, kad daugiau nebepirks pasteto :D ACIU ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu labai smagu, kad patiko ;) aciu uz komentara po isbandymo ;)

    AtsakytiPanaikinti