Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

migdoliniai pyragaičiai su džiovintomis slyvomis

smagus šeštadienio rytas, šiek tiek pašalvenę, sniguriuoja, šaltukas kerpa ausis, bet labai smagus oras, taigi jei galvojate ar verta kur judintis iš namų, žinokite tikrai verta :) Kaip pasakė kažkas gudrus ir protingas: nėra blogo oro yra tik netinkama apranga ;) taigi apsirenkite šiltai ir prablaškykite prastas mintis susikaupusias per visą savaitę, o jei nutarsite likti namuose siūlau skanius pyragaičius pasigaminti :)
po traškia plutelia slepiasi džiovintos slyvos švelnus rūgštumas ...mmmm..

tešlai:
150 g miltų;
60 g. maltų migdolų;
100 g. cukraus pudros;
120 g. sviesto;
kiaušinio trynio;
šaukštelio vanilinio cukraus;

įdarui:
75 g. džiovintų vaisių, receptas rekomenduoja abrikosus;
(aš naudojau slyvas, tai dėjau papildomą šaukštą cukraus pudros, jei pasirinksite saldžius vaisius cukraus nebereiks)
100-150 g. marcipano masės;
2-3 v. šaukštai apelsinų sulčių;

receptas siūlo padarytus pyragiukus merkti į kiaušinio baltymą ir po to į migdolų plokšteles, bet aš neturėjau migdolų plokštelių tai manieji pyragiukai gavosi lygūs :)

miltus, migdolus, 60 g. cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį ir gabaliukais pjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkom tešlą, ją dedame į maišelį ir į šaldytuvą maždaug valandai;

tada imame džiovintus vaisius, nuplikome ir supjaustome juostelėmis, sumaišom su marcipanų mase, sultimis ir gerai išminkome.

iš masės, t.y. įdaro pasidarome rutuliukus, tešlą iškočiojame ir išspaudžiame maždaug 4cm rutuliukus, į vidų dedame įdaro masės ir gražiai užspaudome kraštus.

tada jei turite migdolų plokštelių, paplakame likusį baltymą pamerkiame į jį pyragiuką o tada pavoliojame į plokšteles;

dedame į kepimo skardelę išklotą kepimo popieriumi dedame pyragiukus ir kišame į orkaitę 190 laipsnių 13-15min.

atvėsusius apibarstom cukraus pudra.



taigi prie arbatos, kavos ar pieno puodelio puikiai tiks pasimėgauti skanumėliu...
receptas iš "virtuvės paslaptys" Nr.1 (2010)

3 komentarai:

  1. Man ir labai patinka tas dziovintu slyvų švelnus rūgštumas :) Skanu tiek saldziuose kepiniuose tiek mėsos patiekaluose

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip čia dabar pas tave saldumynai, pas mane mėsa? :D
    Pyragėliai atrodo nuostabiai

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū merginos, už komentarus ;) pyragiukai greit ištirpo vadinas buvo tikrai geri ;)

    Forelle, po ligų tik mėsą ir reikia valgyt ;) kaip kitaip jėgas atgausit ;)

    AtsakytiPanaikinti