Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

plikyti pyragaičiai su lašiša

nesu aš saldumų mėgėja, todėl net įprastinius pyragiukus, kuriuos visi pratę matyti saldžius, man norisi įdėti kažką kas visai ne saldu ir puikiai pavyksta ;)
nesenai vieną plikytinukų variantą jau aprašiau čia šie taip pat atrodo žaismingai ir ryškiai bei yra labai skanūs ;)

tešlai reikia:
stiklinės vandens;
stiklinės miltų;
apie 100-125g. sviesto;
po žiupsnelį cukraus ir druskos;
5 kiaušiniai


man iš šio kiekio gavosi 35 pyragiukai;

tešlos gamyba gan bauginanti, bet tikrai nėra neįveikiama ;)
užkaičiame vandenį, su druska, cukrumi ir sviestu, kaip vanduo užverda ir jame ištirpsta sviestukas suberiame persijotus miltus ir gerai išsukame mediniu šaukštu, nuolat ir intensyviai maišant masė atšoka nuo indo sienelių, tada ją nukeliame nuo ugnies ir laukiame kol šiek tiek pravės.

masei atvėsus mušame po vieną kiaušinį, gerai išsukame iki vientisos masės, tada sudedame po vieną likusius kiaušinius. Masė turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.

į skardelę tiesiame sviestinį popierių ir dedame tešlos kauburėlius (aš tai dariau arbatiniu šaukšteliu), paliekame maždaug 1-1,5cm tarpelius nes tešla gerokai išsipūs.

suformavus pyragiukus dedame į karštą orkaitę (200laipsnių) ir kepame apie 15-20min. kol gražiai pagels. O tada jau išimam palaukiame kol pravės ir dedame įdarą.

įdarui reikės:
lašišos (naudojau rūkytą);
apvirto brokolio;
virtos morkos;
lydyto sūrelio;


sunku pasakyti kiekius, tai priklausys nuo to kiek turėsite pyragaičių, aš turėjau vieną vidutinę virtą morką, mažutį brokolį, ir lašišos tą pakuotę kur yra skirta salotoms ten 100arba 150 gr.
viską smulkiai supjaustome ir sumaišome, brokolius dedu į pasūdytą vandenį ir apverdu apie 5min. įbedus peiliu turi būti minkšti, bet neištižę, morką išverdame pjaustome smulkiais kubeliais, arba tarkuojame, dedame šaukštą lydyto sūrelio viską išmaišome ir pridedame pyragiukų vidų šio įdaro.

kainytė: brangiausiai kainuoja kiaušiniai(3lt) ir lašiša apie (3,5lt) brokolio užteks 2-3patiekalam (vnt2,99 šiandien maximoje ;))

2 komentarai:

  1. SKRUZDĖLIUKAMS TURIU KLAUSIMĖLĮ. O KOKIOMIS PROPORCIJOMIS IMTI ŽALIAVAS ĮDARIUI?? :)
    TURĖTŲ BŪTI SKANUS..

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš dariau apie 17pyragiukų, tai sudėjau apie 100g lašišos, brokolio gerą saują nu tas kur būna vnt suvyniotas tai maždaug trečdalį,nedidelę morkytę ir sūrelio gerą šaukštą kad apsivilgytų viskas. Mano vyras lb mėgsta brokolį tai jo negailiu, o vaikam morkos patinka tai praktiškai visko dedu negailint ;)į pyragiuką maždaug šaukštelis telpa

    AtsakytiPanaikinti