Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

daržovių mišinys su druska (naminė vegeta)


aš naudoju daug ir įvairių prieskonių, bet turiu tokius kelis kultinius, kuriuos laikau savo virtuvės pagrindu :) vienas jų tai adžika apie, kurią jau rašiau, o kitas tai šis žolelių mišinys, visaip bandau sugalvoti kaip jį reiktų vadinti gal šlapia vegeta :D bet vegetos aš nenaudoju visai nes ten visokių e pridėta, o va šita man labai patinka ir yra labai paprastai pagaminama ir ilgai stovi, pernykštę baigiau tik prieš kelias savaites :)

taigi reikės:
česnako;
morkų;
saliero lapų su visom šaknim;
petražolių;
krapų;
ir druskos.

viską dėti maždaug lygiom dalim visą šį gėrį sumalam per mėsmalę imam švarius stiklainius į dugną beriame druskos, tada dedame tos daržovių košės tada vėl druskos ir taip kokius 3-4 kartus su druska persluoksniuojam, druska per savaitę maždaug ištirps ir gausis daržovių mišinys paruoštas laikyti jį šaldytuve. Jis nepamainomas verdant sriubas, košes, troškinius, man labai skanu į varškę įsidėti šaukštelį ir tepti ant duonos ar bulkos.
skanu, sveika, paprasta ;)
pigiausia jei turime savo daržiuką su visom šiom gėrybėm ;) jei ne gal kaimynai turi :D tada rei kia daryti taip Jūsų darbas, o gėris per pusę ;)

3 komentarai:

  1. Faina, bet butu fainiau jei butu be druskos, galbut galima butu viska ta pati, tik be druskos ir laikyt saldymo kameroj.

    AtsakytiPanaikinti
  2. be druskos nesilaikytų, o dėl kameros tai būtų galima aišku tik tokiu atveju reikėtų užsišaldyt mažais gabalėliais, kad eitų išimti, nes jei į didelį guzą užšaltų neitų atskelti po to norimo dydžio gabaliuko, bet jei patiest maišiuką ir ant jo porcijom sudėjus užšaldyt, o po to sudėti į bendrą maišiuką jie jau nebesukibs ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. joooo, viska sumalt, ir i ledu formeles sudet, o kai susals isimti ir i bendra maiseli, stai ir gausis porcijinis. As taip dariau petrazoliu ir salieru kotus, sutriniau su blenderiu i formeles ir i kamera. LIUKS

    AtsakytiPanaikinti