Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 2 d., ketvirtadienis

konservuotos paprikos

labai džiaugiuosi kaip giminaičiai užsiveisia kažko tiek, kad dar gali ir su kitais dalintis :) kaip aš šiemet cukinijų ir moliūgų :)) kaip sakant už gerą geru...
taigi gavau paprikų maišelį tad nutariau pasirūpinti žiemos gėrybėmis ir užsikonservuoti šių skanėstų, jas tiks valgyti ir vienas, kaip marinuotus agurkėlius arba dėti ant picos ar į mišraines, nu tikrai susinaudoja labai greitai :)

reikės: 5 kg paprikų;
2 galvos česnakų, jei vidutinės ir vienos jei didelė;
pipirų žirnelių į stiklainį po 4-5 žirniukus;
marinatui:
po 2 stiklines acto (to silpno), aliejaus, vandens,
po 2 šaukštus cukraus ir druskos;

paprikas išvalome ir supjaustome į keturias dalis, jei paprikos tokios pailgos kaip mano stiklainiuose tada jas tik nuplauname ir dedame su visomis sėklytėmis. visus marinato produktus supilame į puodą ir užviriname tada sudedame paprikas ir pakaitiname marinate 5-7min. išimame, sudedame į stiklainius, į marinatą įspaudžiame česnaką, užviriname ir užpilame marinatu stiklainiuose lūkuriuojančias paprikas, užsukame ir tupdome po kaldryte atvėsti, jei koks stiklainis gerai neužsidarė jį laikykite šaldytuve jei viskas gerai kuo puikiausiai laikosi ir spintelėje :) nežinau kodėl bet man iš partijos vienas stiklainis visada būna koks prasisukęs :)

siūlau išmėginti, tikrai verta dėmesio jei tik mėgstate paprikas ;)

p.s. iš tokio kiekio gaunasi 5 litriniai stiklainiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą