Iš rankdarbių skrynios

2012 m. rugpjūčio 1 d., trečiadienis

Sprandinės kepsnys su lašinukais ir džiovintomis slyvomis

šiandien kiek pravėsus orams, metas parašyti ir apie kepsnį, kuris tikrai vertas dėmesio :)
reikės:
sprandinės (kryžinės ar nugarinės) gabaliuko apie 1kg.;
džiovintų slyvų 50g.;
rūkytų lašinukų, plonai pjaustytų juostelių;
fermentinio sūrio (geriau tiks parūkytas, lydytas pvz "Nida")

mėsos gabalą įpjauname apie 2-3 cm gilyn ir iki 2 cm. pločio juostomis, neperpjauname iki galo, tada pamarinuojame sprandinę pipirais, druska, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis įtriname ir pjūvio vietas, mėsai leidžiame pasibūti, bent 2-3 val. tačiau geriausiai būtų palikti marinuotis per naktį;

slyvas sukame į lašinukų juosteles ir dedame į pjūvio vietas, jei mėsos gabaliukas nėra siauras galite dėti kelias slyvas ir gabaliuką sūrio, taip sudedame į visus pjūvius, sukame mėsą į foliją ir dedame į orkaitę kepti 1-1,5val. 175 laipsnių orkaitėje, po gero pusvalandžio pašauti galite ir bulves ;)
 jei turite nemėgstančių saldžių mėsų (nu aš tai tokį turiu) tai kitoje pusėje dėjau tik sūrio ir lašinukų juosteles be slyvos ir visi liko patenkinti, nors ta slyva tapo labai skaniai pradingusia mėsoje ir visai nebuvo saldi, bet ar apgausi budrias vyro akis :))))

gerų atostogų ir skanių įspūdžių ;)

1 komentaras:

  1. Pasiilgau aš tokio gero mėsos gabalo :) Man džiovintos slyvos labai skaniai dera su mėsa.

    AtsakytiPanaikinti