Iš rankdarbių skrynios

2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

marinuoti agurkėliai

vasara vasarėlė jau ritasi į pabaigą tai pats metas ruoštis žiemai ir pradėti kaupti atsargas :) nors sakiau nieko daug nevakuosiu,bet taip jau išeina, kad atsargos vis kaupiasi ir palieka vis mažiau laisvų kampelių :)

šįkart apie agurkus :) jokių mišrainių , jokių naujovių :)

1 l. vandens
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 desertinis šaukštas acto esencijos
konservavimui skirtų prieskonių

taigi prikišam stiklainius agurkų, beriam šaukštą prieskonių (galima savų:krapų, česnakų,garstyčių grūdelių, bet jei reikia viską pirkti tai neverta,geriau iškart paruoštą mišinį įsigyti);
taip prisiruošiam stiklainių ir užsikaičiam marinatą (vanduo, druska, cukrus);
marinatui užvirus užpilame jį ant paruoštų agurkų stiklainiuose ir palaikome maždaug pusvalandį, tada kaitiname (į puodą statome stiklainius su marinatu užpilame vandeniu ir kaitinam iki 80 laipsnių,jei neturite kuom pamatuoti kaitinam apie 15min litrinius stiklainius, kol į viršų pradeda kilti burbuliukai) tada ištraukiame stiklainį, pilame šaukštą acto esencijos ir užsukame, "slepiame po kaldra" kol atvėsta.

šiemet į pusę stiklainių dėjau po čili pipiriuką, nu man tai labai tinka ir patinka :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą