Iš rankdarbių skrynios

2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

jogurtinis pyragas su šokoladu

atėjo saldumas ir į mūsų virtuvę, kur beužklysi visi tik meduolius raguolius ir kitus skanėstus gamina, kaip smagu ir žavu paspoksoti, bet gaminti tai nelabai...nemoku aš tų saldumynų gaminti, o dar kaip valgančių nelabai yra tai visai nėra nei poreikio nei pasekmių :)



bet vaikai jau kelinta diena prašosi į virtuvę nes nori padėti :) tai sakėm sausainius, bet labai jau su jais daug darbo tai nutarėm, kad užteks pyrago, ačiū Forellei už receptą, paskatinimą ir patarimus ;) vienas jų, kad grietinę galima pakeisti jogurtu, taip ir padariau ir turim puikų rezultatą ;)

reikės:
110 g sviesto
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
500 g jogurto
3 puodeliai miltų
2 šaukštelis kepimo miltelių


plytelės šokolado
kelių šaukštelių cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kakavos miltelių

Dideliame dubenyje išsukti sviestą su cukrumi, palaipsniui sudėti kiaušinio trynius, įmaišyti jogurtą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Skystąją masę pamažu maišant sudėti į miltus. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir įmaišyti į tešlą. Cukrų sumaišyti su cinamonu.
Į išteptą riebalais formą sukrėsti pusę tešlos ir ją apibarstyti viena puse šokolado drožlių, cukraus ir cinamono mišiniu. Supilti ant viršaus likusią tešlos dalį ir apibarstyti viršų likusiu cukraus ir cinamono mišiniu bei kakavos milteliais, jei turite daugiau šokolado, galite juo apibarstyti. Kepti 40-50 minučių.

o čia pagalbininkas :D "puodus plausim ar laižysim"

5 komentarai:

  1. Ar tik ne mano grietininis virto jogurtiniu? Kodėl į svečius nepasikvietei? Džiūstu prie studentų darbų, dėl sausainio ar kąsnio pyrago jau bet ką padaryčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sakei kad dirbsi tai net netrukdau, bet prasom jei tik upo turi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau vėloka ir ateit :( ir kaip jogurtinis?
    Atrodo iškilęs neblogai

    AtsakytiPanaikinti
  4. net keista, bet iskilo gerai ir skanumo skanus, karstas tai super, o atvesus tokia virsuj kaip pluta pasidare, bet galvoju ryt bus vel liuks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai taip ir nutiko! ryte vėl buvo minkštutėlis-skanutėlis ;)

    AtsakytiPanaikinti