Iš rankdarbių skrynios

2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

aštrių skonių magija

Labai sudėtinga kaip ilgai nerašai vėl atsisėsti ir lyg niekur nieko rašyti... lyg vakar rašiau, gaminau, Jūs skaitėte mąstėte o gal net pakomentavote šį tą, o gal skaniai suvalgėte pagaminę, o gal patobulinote ir pamiršote man parašyti, kad Jums gavosi dar geriau ir skaniau ;)

Šiandien vis tik prispaudžiau savo kursiokę, kuri jau senai gamina skanėstus suruošti ir man pagaliau maišelį skaniųjų jos gardumynų. Ir aišku skubu pasidalinti su Jumis įspūdžiais...



labai gražios ir skoningos pakuotės, visa sudėtis aiški suprantama, manau puikiai tinka toks indelis ir dovanai ir svečiui užklydusiam paskanauti ir sau kas be ko pasismaguriauti :)
Pirmąjį indelį aišku prasukau svogūnų uogienės, nes jis gi buvo be visų gražiųjų kaspinėlių... mmmm nu tikrai skonis pasakiškas!!!!

toliau "Gardžika" itin aštrus pagardas, nu tikrai jau liežuvuką kutena kaip reikiant, bet tikrai geras, puikiai subalansuoti skoniai saugiai juntamas graikiško riešuto poskonis. Jau šios šaukštais nepakabinsi :) bet tikrai puikiai tiks kažką pagardinti, "užmušti" nereikalingą skonį ar pamarinuoti.

"Aitriųjų paprikų mišinys medaus marinate" - na sutikite skamba tikrai negrėsmingai, matosi ir česnakėlio ir svogūnėlio, bet jau va kad aštrios tai nieks nepapieštaraus, ir nors tai neskambėjo tai grėsmingai kaip "gardžika" bet patikėkit liežuvėlis užkaito kaip reikiant! Man labai patinka kaip žmonės jaučia ir nutuokia apie ką kalba ne taip kaip nuperki krienus neva labai aitrius ir valgai kaip grietin atsisuks indelį. Tai čia tikrai viskas aiškiai sustyguota ne tik skonių gamoje bet ir aprašyme.

Pomidorų ir cukinijų pagardas skanus ir po paprikėlių tikrai nėra aštrus :)

na o Moliūgų džemas su citrinomis, mėtomis ir kas be ko paprikėlėmis mane kiek nuvylė, pasilikau vis tik desertui svogūnų uogienę :) Gal kad aš iš esmės nesu labai jau didelė moliūgo gerbėja, o gal tikrai jis kiek per saldus pasirodė po tiek išragautų skanėstų. bet iš esmės tikrai žaviuosi jau daugiau nei metus gyvuojančia "Piprės" kompanija ir nuolat gausinančia savo asortimentą. puikūs pagardai ir prieskonių mišiniai tiek sausi tiek "šlapi".



Skanaus :)
ieškokime skonių ir naujų atradimų vedini gardinkime savo kasdienybę..

Piprę su savaisiais skanėstais atrasite FB paskyroje grupėje https://www.facebook.com/groups/334258000002657/
o gardumynų galite įsigyti ir Centriniame turguje t.y. urmo bazėje daržovių skyriuje T-125.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą