Iš rankdarbių skrynios

2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

žuvies vyniotinis

vyras - žvejys... visada galvojau kaip gerai, tokia moteris visada turi žuvies kiek tik nori, bet kaip pati turiu tokį vyrą, anksčiau nebuvo toks entuziastas, paskutiniu metu labai jau įniko į šį pomėgį, šiaip sakyčiau gal reiktų susirūpint, bet namo su kilbukais grįžta kurių parduotuvėj nė su žiburiu nerasi :)))) tai va bet ta upinė žuvis ne toks ir smagus malonumas kaip gali pasirodyti, joje tiek ašakyčių, kad nelieka nieko kito kaip tik kepti katlietus :) bet kiek gi juos gali valgyti, tad nutariau iš tų žuveliokų vyniotinį padaryti ir visai nesigailėjau labai geras gavosi ;)

taigi reikės man iš tokio kiekio gavosi manyčiau apie 1kg vyniotinio, nepasvėriau:
0,5kg žuvies masės, jau išknibinėtos;
vidutinės morkos;
svogūno;
kelių skiltelių česnako;
žalumynų (krapų, petražolių, žodžiu pagal skonį ir galimybes);
2-3 riekių batono;
150 ml.pieno;
kiaušinio;

marlės, siūlo, folijos

pradedame:
susitarkuojam morką ir susmulkinam svogūną pakepinam, kada morkos suminkštėja dedame svogūna kaip šis suminkštėja įtraiškome česnaką;
į žuvies masę įmušame kiaušinį, dedame žalumynų ir kitų prieskonių, dedame piene išmirkintą batoną, sudedame pravėsuses pakepintas morkas ir svogūnus ir viską gerai išmaišome;
paruoštą masę krečiame į marlę ir susukame į ritinį, tada surišame galus ir suformuojame vyniotinį;
tą ritinį dedame į formą pilame vandens, kad apsemtų iki pusės mūsų vyniotinį ir uždengę folija pašauname į orkaitę kepame 45-55min.
atvėsusį vyniotinį išvyniojame, pjaustome ir skanaujame.

prie šio vyniotinio labai tinka natūralaus jogurto paskaninto agurkais ir svogūnų laiškais padažas, aišku galima ir į majonezą maišyti šiuos priedus, bus taip pat labai geras variantas.

2 komentarai:

  1. O "išknibinėta" tai kaip? Visi visi kauliukai išrinkti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. turbūt neįmanoma misija visus visus, bet daugumą tai tikrai reikia išrinkti, arba dar išrinkus kelis kart permalti smulkiu sieteliu mėsmalės, tada jei koks ir lieka susitroškina kepant.

    AtsakytiPanaikinti