Iš rankdarbių skrynios

2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

žuvies kotletai

nu turi žmogus kartais norų ir jie būna visokie visokiausi ir keisti ir smagūs :) o aš vakar žūt būt norėjau žuvies kotletų, aišku mano vyrai tokio mano noro neįvertino ir nesuprato, mažieji džiaugėsi, kad daržely gavo vakarienę, o vyras, kad yra bent jau morkų salotos ir bulvės, nors įvertino, kad kotletai skanūs tiesiog vakar nebuvo ketvirtadienis ir suprask tu žmogau tuos vyrus, mat jei ketvirtadienį būtų žuvies kotletai jis būtų valgęs (įmečiau kelis į kamerą ryt ištrauksiu:))

užklydau į savo mylimą žuvies krautuvėlę ir ten gavau ešerių faršo, perklausiau kelis kart ar ten tikrai bus žuvies tai sakė parnešk kotletus jei nerasi ten žuvies ir dar pamokino gudriai jį atšildyti :
taigi apačioje reikia padėti bulkos kelias riekeles ir tirpdamas faršas susigers į tą bulkytę ir jos nebereikės mirkinti, galvoju niekai čia, bet pamėginau gi nieks per galvą neduos :) ir ką puikus rezultatas tirpdamas faršas net nesudrėkino dviejų gabalėlių bulkos vadinas vandens jame nėra, o skonis tikrai žuvies yra vadinas pirkinys nenuvylė.

taigi turėjau:
0,5kg faršo (didžiųjų jūrinių ešerių mėsa uab"Plungės šaltis");
2 riekės batono;
vienas kiaušinis;
nedidelis svogūnas (jį apkepinau);
prieskonių pagal skonį (aš dėjau "santa maria" prieskonių mišinį žuviai, dar papildomai druskos);

gerai išmaišome ir suformavę kotletus kepame keptuvėje iš abiejų pusių maždaug po 5-7min.

man žuvis ne žuvis be padažiuko ; šaukštas majonezo,šaukštas pomidorų padažo, arbatinis šaukštelis krienų ir (viena ar dvi čia jau nuo skonio receptorių ir tolimesnių dienos planų priklauso) skiltelių česnako, viską gerai išmaišyti ir patiekti prie kotletukų.




skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą