Iš rankdarbių skrynios

2011 m. liepos 5 d., antradienis

napoleonas

jau senai ieškojau kokį tortą iškepti vyro gimtadieniui jam patinka sotūs, riebūs tokie sakyčiau sunkūs tortai... vis galvojau ar medaus, kurį kepu nuolat ar Napoleonas naujas, bet ir riebus sodrus, sunkus tortas..nutariau, kad tebūnie naujashttp://www.blogger.com/img/blank.gif ir.... man pavyko, aišku vyrą teko priversti paragauti torto, nes saldumynai tai jau ne jo stichija, nors visiem tai tiko ir patiko, tikiuosi ir Jūs išmėginsite ir nenusivilsite;)

šio torto rūšių, variantų ir variacijų rasite daugybę, tad pristatau savają, nes net sunku pasakyti kiek daug food blogerių apie tai rašė ;) ieškokit , nepatingėkit ir pasirinkite priimtiniausią variantą kaip vieną tokių pateikiu čia labai viskas taikliai, aiškiai ir normuotai :)

reikės:
400 g miltų
200 g svieto
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje miltus suminkyti ar sutarkuoti ir tada sutrinti su kambario temperatūros sviestu.
Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
Tešlą padalinti į 7-9 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus, priklausomai nuo torto dydžio(aš dariau 24cm tai 9 lakštus).
Padėti į šaldytuvą 2 val.
Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. jei blynai bus labai ploni jie išsigaubs, išsipūs, jei storesni bus lygūs ir bus lengviau kepti bei sutept;
atvėsinti blynus;
į tą laiką ruošiant pertepimą:
500 ml pieno
1 vanilės ankšties
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto

Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min.
nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

tuomet traukiame blynus juos tepame kremu vieną po kito galiausiai vieno blyno trupiniuose apvoliojame visą tortą kaip matosi video :) bandžiau bet sunkiai gavosi :) gi turiu padėjėjus :)

o jau kaip pastovėjusį ištraukėme barstėme cukraus pudra ir tada į stalą nešėm ir skanavom :) nu tikrai vertas dėmesio tortukas :)

skanaujam ir laižomės pirštukus ;)

4 komentarai: