Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

troškinti kopūstai

atėjo raugintais kopūstais pažymėta savaitė :) nu man labai įdomu kuom nustebins foodbloger'iai, man labai norėjos pamėginti pagaminti bandeles su raugintais kopūstais, bet buvo nuspręsta, kad šeimyna nori troškintų kopūstų tiesiog su dešrelėmis ;) tai kadangi jau tokia savaitė nutariau papasakoti kaip aš troškinu kopūstus :)



reikės:
1 kg. raugintų kopūstų;
0,5 kg. parūkytų dešrelių;
apie 0,5l. vandens;
keli lauro lapai;
3 šaukštai pomidorų padažo arba adžikos;

garnyrui virtos bulvės tiesiog būtinos ;)

na va aš kopūstus visada nuplaunu prieš dėdama į puodą,ypač jei jie yra pirktiniai,o jei naminiai tai labai skanu išgerti tą skystimuką - jis labai jau sveikas ir yra vit.C bomba ;)
tada užpilu vandens tiek, kad būtų maždaug per pirštą vandenuko daugiau nei kopūstų;
įmetam kelis lauro lapus,sudedam pomidorų padažą, išmaišom ir uždengę laukiam kol užvirs ir pavirs kokias 5 min. tada permaišom ir paragaujam - man dažniausiai norisi pasūdyti kopūstus, o jei ragaujant norisi dar kažko reikia įdėti šaukštą cukraus, nebijokit cukriukas su rūgštimi ir druską susimaišys ir priduos skoniui ypatingą akcentą ;)
patroškinus apie 30-40min. vėl ragaujame ar nieko netrūksta ir tada jau sudedame paruoštas, t.y. supjaustytas dešreles ;) dar 30min. ir kopūstai bus paruošti valgyti ;)

manau kopūstus troškina visi ;) tad nieko nei ypatingo nei naujo kaip ir nepasakiau, tiesiog gal kažkam pravers jei tai darote pirmą kartą ;)
kopūstai šiemet labai brangūs :( apie 4-5lt už kg. dešrelės tai jau pagal kišenę galima atrasti ir už 5 ir už 15 ;) vietoj dešrelių galima tiesiog pačirškinti šoninės ar lašinukų ;) šio kiekio pakaks 4 suaugusiems pavalgyti ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą