Iš rankdarbių skrynios

2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

medaus ir cinamono duetas (įdomu ir galima pritaikyti, bet ar veikia???)

Cinamonas ir medus

Medus yra vienintelis negendantis produktas pasaulyje. Jis gali tik susikristalizuoti. Bet tai jo savybių nekeičia.

Jei norit minkšto medaus, tai atlaisvinkit dangtelį ir įstatykit indą su medumi į karštą vandenį ir jis pasidarys toks, koks buvo iš pradžių. Niekada nevirkit ir nedėkit į mikrobangę medaus, nes tai sunaikins visus medaus fermentus.

Farmacijos kompanijos apie tai garsiai nešneka, bet tai yra pats geriausias vaistas:

Medaus ir cinamono mišinys gydo daugelį ligų. Medus yra prieinamas daugelyje pasaulio šalių ir gydytojų pripažįstamas kaip labai efektyvus vaistas nuo daugelio ligų. Medus gali būti naudojamas, nebijant jokių šalutinių poveikių nuo daugelio ligų. Medus nors ir saldus, bet teisingai vartojamas kaip vaistai, tinka ir žmonėms, sergantiems cukralige. Žurnalas "Weekly world news", leidžiamas Kanadoje (1995 m. sausio 17 d. numeris). Jame yra ligų sąrašas, kurias galima išsigydyti, naudojant medų ir cinamoną:

Širdies ligos
Sumaišykit medų su cinamonu ir tepkit ant sumuštinio. Riekelė kiekvieną rytą pusryčiams sumažins cholesterolio kiekį kraujagyslėse ir apsaugos jus nuo infarkto. Jei jau esat turėję infarktą, tai išvengsite kito infarkto. Tokie pusryčiai taip pat atstato arterijų ir venų sienelių elastingumą.

Artritas
Žmonės, kenčiantys nuo artrito, kiekvieną rytą ir vakarą turi išgerti puodelį šilto vandens su 2 valgomais šaukštais medaus ir vienu arbatiniu šaukšteliu cinamono. Reguliariai vartojant galima išsigydyti ir chronišką artritą. Kopenhagos universitete atliktas tyrimas: gydytojai savo 200 artritu sergančių pacientų kasdien prieš pusryčius davė vieną valgomą šaukštą medaus ir pusę arbatinio šaukštelio cinamono. Po savaitės skausmo nejautė 73 pacientai, o po mėnesio beveik visi 200 pacientų galėjo vaikščioti be skausmo.

Šlapimo pūslės infekcija

2 valgomi šaukštai cinamono ir 1 arbatinis šaukštelis medaus stiklinėje šilto vandens sunaikina infekciją.

Cholesterolis
2 valgomi šaukštai medaus ir 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono ir 16 uncijų vandens (1 uncija ~ 31 gramas) per 2 val. Sumažina cholesterolio kiekį kraujuje 10 proc. Reguliariai vartojant 3 kart per dieną išnaikinamas bet koks cholesterolis.
Apskritai kasdien vartojamas grynas medus žymiai sumažina cholesterolio kiekį.

Peršalimas

Valgomas šaukštas šilto medaus ir 0,5 šaukšto cinamono kasdien 3 dienas. Išgydo daugumą chroniškų peršalimų, slogų ir išvalo sinusus.

Pilvo skausmai
Medus su cinamono milteliais išgydo pilvo skausmus.

Dujos
Indų ir Japonų mokslininkai pastebėjo, kad medus su cinamonu pašalina dujų kaupimąsi pilve.

Imuninė sistema

Kasdienis medaus ir cinamono vartojimas stiprina imuninę sistemą.

Virškinimo sutrikimai
Cinamono milteliai pabarstyti ant dviejų valgomų šaukštų medaus ir suvartoti prieš maistą padeda suvirškinti net ir "sunkiausią" maistą.

Gripas
Ispanų mokslininkas pastebėjo, kad medus užmuša gripo sukėlėjus.

Ilgaamžiškumas

Arbata su medum ir cinamonu vartojama reguliariai pašalina senėjimo požymius ir prailgina gyvenimą.
Paimkit 4 šaukštus medaus, 1 šaukštą cinamono, 3 puodelius vandens ir virkit kaip arbatą.
Gerkit po 0,5 puodelio 3 kart per dieną. Gyvenimas tikrai pailgės, kaip rašo, ir iki 100 metų.

Spuogai
3 valgomi šaukštai šaukštai medaus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono. Ištepkit ta košele spuogus prieš miegą, o ryte nusiplaukit šiltu vandeniu. Pašalina spuogus visiškai.

Odos infekcijos
Medus su cinamonu lygiomis dalimis pagydo egzemą ir visas kitas odos infekcijas.

Svorio atsikratymas

Kiekvieną rytą 30 min prieš pusryčius ir vakare prieš miegą gerkit medų ir cinamoną išvirtą 1 puoduke vandens. Cinamono 0,5arbat.šaukštelio užvirinti, o arbat.šaukštelį medaus įdėti į pravėsusį vandenį su cinamonu. Reguliariai vartojant svorio atsikratys net ir labiausiai nutukęs žmogus. Šis mišinys neleidžia kauptis riebalams, net jei žmogus maitinasi labai kaloringai.

Vėžys
Tyrimai atlikti Japonijoje ir Australijoje kad pažengęs vėžys pilve ir kauluose sėkmingai išgydomas. Šių rūšių vėžiu sergantys žmonės kasdien turi valgomą šaukštą medaus su arbatiniu šaukšteliu cinamono 1 mėnesį 3 kart į dieną.

Nuovargis
Naujausi tyrimai rodo, kad cukrus esantis meduje yra labiau naudingas nei kenksmingas kūno stiprumui Vyresni žmonės, reguliariai vartojantys medų ir cinamoną lygiomis dalimis yra žymiai gyvybingesni ir lankstesni. Dr. Milton, atlikęs tą tyrimą, sako, kad 0.5 valgomo šaukšto medaus vandens stiklinėje kartu su cinamonu, suvartojus ryte po dantų valymo ir 15 val. po pietų, kai kūno gyvybingumas pradeda mažėti, padidina kūno gyvybingumą per savaitę.

Blogas kvapas
Pietų Amerikos gyventojai ryte skalauja burną ir gerklę su arbatiniu šaukšteliu medaus, cinamono stiklinėje karšto vandens, ir taip visai dienai atsikrato blogo kvapo iš burnos.

Klausos praradimas
Kiekvieną rytą ir vakarą medus su cinamonu lygiomis dalimis atstato klausą.

gal kas susigundysit išmėginti medaus ir cinamono gudrybes ;)

6 komentarai:

  1. Esu bandžiusi svorio reguliavimo tikslais, tai nežinau, asmeniškai kažko ypatingo nepastebėjau, o gėriau taip kokį mėnesį. Tik prieš geriant n kartų perkošinėjau gėrimą, nes pavirintas cinamonas vandeny susiburia į vieną ale gleivėtą būrėlį, nežinau kaip normaliai paaiškint:), bet kiek skaitinėjau užsienio forumuose, tai geria su viskuom.
    Dar bandžiau nuo spuogų, tai kelias savaites prisitepdavau veidą nakčiai, tai vat šitas būdas padėjo, tol kol jį naudojau. Jei kas bandis neiišigąskit, kad po pirmų kartų spuogai paraudonuos, taps ryškesni, jau po trečio karto jie šviesėja. Ir šiaip spuogai tampa mažiau matomi, ir net greičiau pasišalina jų vidus, pulinukas.
    O dabar esu pasidarius lygiom dalim cinamomo medaus mišinuką mažoj dėžutėj, kad jei išberia kokiu didesniu spuogu, tai jį vakare, ar jei diena namie būnu tai tada, pasitepu ir greičiau praeina jis man. Spuogų tikslais tai tikrai patiko, nesausina odos, kad ir kiek naudoti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū labai už pasidalijimą patirtimi :)

    aš va dėl to svorio tai net nelb ir suprantu ar reikia medu kartu su cinamonu virt ar tik cinamona, o medų tik po to įsidėti? nes verdant kaip ir dingsta visos savybes medaus...

    aš geriu tiesiog stiklinę vandens su medumi rytais, bet ne dėl svorio o dėl vidurių sureguliavimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. norėčiau perspėti tuos, kuriuos kankina rėmuo. gėriau cinamono vengti, nes tada sienom lipsit...
    o šiaip reiks išbandyti tą spuogų naikinimo būdą, gi vis kokia zaraza išlenda :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nelabai aišku svorio reguliavimo tikslui medaus ir cinamono kiekiai 1 puodeliui

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vandenį su cinamonu virinti, o kai atvės pakankamai, kad medaus savybės nedingtų, įdėti medų. O toliau galima perkošti, jei norisi. O kieki tai, rodos, 1:2 cinamonas-medus, kiek internete esu mačius tai puodeliui vandens pusė arb. šaukštelio cinamomo, vienas arb. šaukštelis medaus.

    AtsakytiPanaikinti