tag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post5162892310935016732..comments2023-09-23T14:30:08.923+03:00Comments on skruzdeliukai skveruose: svetimų kraštų skonis (turkiškas aštrumėlis)egliukasmhttp://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-89513086689518785942010-12-01T15:10:33.291+02:002010-12-01T15:10:33.291+02:00Pagooglinau, tai pipirai is Urfos regiono, kuris g...Pagooglinau, tai pipirai is Urfos regiono, kuris garseja Urfos kebabu. Tai taip pat paprika, kuri ilgai nokinama iki tamsaus raudonio, paskui ismirkoma aliejuje, tada dziovinama sauleje, kasnakt suviniojant ja, kad ji 'isprakaituotu'. Jis nera toks astrus kaip cili, bet sako, kad astrumas ilgiau burnoje islieka.surfingtheworldcuisinehttps://www.blogger.com/profile/09651483098158858836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-30289385983949473952010-12-01T10:25:21.472+02:002010-12-01T10:25:21.472+02:00ačiū Jolita už patikslinimus :) net nuėjau pažiūrė...ačiū Jolita už patikslinimus :) net nuėjau pažiūrėti kaip pavadinti tie juodi pipirai "urfa isot biberi" kitaip sakant "juodas mišinukas" ;) jie tikrai gerokai aštresni nei raudoni čili, kas čia per mišinukas tiksliai išskaityti negaliu, nusitrynę ingridientai, nu bet atrodo jie juodi :Degliukasmhttps://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-10218789763179482172010-12-01T09:59:54.967+02:002010-12-01T09:59:54.967+02:00Tikrai nemanau, kad turkiski juodieji pipirai kazk...Tikrai nemanau, kad turkiski juodieji pipirai kazkuo skiriasi nuo lietuvisku. Paprasciausiai reikia svieziai sumalti ir bus astresnis skonis ir kvapas. O tie paprikos milteliai, tai paprasciausiai dziovinta ivairaus astrumo paprika ir susmulkinta - red pepper flakes butu angliskai, pul biber turkiskai. Pagal spalva pasakyciau, kad daugiau reikejo tos papriku pastos, nes paprastai cig kofte buna tamsus. Si dalyka daznai valgo kaip uzkandi. Bet realiai dazniausiai cig kofte perka, namuose gamina be zalios mesos, tik su raudonaisiais lesiais arba bulvem, bet tada jau buna vadinami bulgur kofte.surfingtheworldcuisinehttps://www.blogger.com/profile/09651483098158858836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-49986778967040928602010-11-28T19:09:21.163+02:002010-11-28T19:09:21.163+02:00ačiū :) būtinai paieškosiu jųačiū :) būtinai paieškosiu jųegliukasmhttps://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-82482328944853500942010-11-28T18:15:12.526+02:002010-11-28T18:15:12.526+02:00Aš perku "Sveiki produktai", jų puslapyj...Aš perku "Sveiki produktai", jų puslapyje rašoma, kad turi parduotuvę Kauno Akropolyje. Sėkmės ieškant.Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-72619862574436331412010-11-28T16:50:27.985+02:002010-11-28T16:50:27.985+02:00išsikalbėjom apie prieskonius,turėtų gi ir Kaune b...išsikalbėjom apie prieskonius,turėtų gi ir Kaune būti "indiškų" parduotuvių, reiks pasidomėti :) mano paskutinis ir labai geras atradimas tai rūkyta paprika, tiesiog įsimylėjau šį prieskonį :)<br />niu jei nutartum išmėginti būtinai pasidalink kaip pavyko :)egliukasmhttps://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-46142645428920384092010-11-28T16:26:53.019+02:002010-11-28T16:26:53.019+02:00Na, tiesa, parduotuviniai pipirai, he-he, tipo opt...Na, tiesa, parduotuviniai pipirai, he-he, tipo optimos linija, net negaliu taip staigiai sugalvot kam tinka, bet į šiukšlyną tai tikrai. Be abejo tikiu, kad originalūs rytietiški prieskoniai skiriasi nuo čia randamų, bet, minėjau, esu nuspirkusi tikrai neblogo kumino ir paprasčiausių j.pipirų žirneliais "indiškoje" parduotuvėje - kvapnių, aštrių.<br />Ar bandysiu? Gal. Mėgstu totorišką bifšteksą, o čia randu daug panašumų, išskyrus mėtymą, kruopas. O mintis apie pomidorų pastą mane l.sudomino.Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-38367128840125999602010-11-28T15:49:41.947+02:002010-11-28T15:49:41.947+02:00matai tie pipirai yra ne tie tradiciniai randami m...matai tie pipirai yra ne tie tradiciniai randami mūsų parduotuvėse, kadangi jų gavau dovanų tai jus ir į kitus patiekalus naudoju,jie tie juodieji tai iš vis atominiai, hyper aštrūs, o mūsiškiai juodieji tikrai suvalgomi, bent man ir sriuboje ir troškinyje;) bet kaip ir sakau manau tikrai tiktų ir pas mus randami prieskoniai, ar mėginsi šį patiekalą? :)egliukasmhttps://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-46126139773550775282010-11-28T15:25:18.669+02:002010-11-28T15:25:18.669+02:00"...o tada prieskoniai: juodieji, raudonieji ..."...o tada prieskoniai: juodieji, raudonieji visi tik aštrūs pipirai,paprikos milteliai,kuminas, druska..." - kurio gi iš jų? Nežinau, pipirų juodų, žalių, rausvų, ir kitokių tikrai yra, kumino-nesunkiai specializuotose ar sveiko maisto, ar "indiškos" pakraipos parduotuvėse-pilna, maltos paprikos, druskos-bet kurioje minimoje. Aš kalbu apie Vilnių. Deja, nežinau kaip kitur.Erikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-17837906113827284772010-11-28T13:25:20.905+02:002010-11-28T13:25:20.905+02:00prieskonių tokių nesu niekur mačius, taip pat papr...prieskonių tokių nesu niekur mačius, taip pat paprikų pastos, bulguro jau atsirado, bet jis yra stambesnis, bet tai nėra LT nepagaminamas patiekalas ;)egliukasmhttps://www.blogger.com/profile/11463618369437820299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3235619283296728213.post-1375305306213601512010-11-28T01:57:39.832+02:002010-11-28T01:57:39.832+02:00Atsiprašau, o kurie čia produktai sunkiai randami ...Atsiprašau, o kurie čia produktai sunkiai randami Lietuvoje?Erikanoreply@blogger.com